Moni säilyttää tiettyä ruoka-ainetta jääkaapissa, koska on aina tehnyt niin. Tapa voi kuitenkin olla huono, ja johtaa ruuan maun ja rakenteen muuttumiseen ja jopa pilaantumiseen. Ohjeet lukemalla voit välttää jopa terveysriskin ja taatusti pidentää ruuan elinikää!

 1. Leipä
  Tämän ruuan paikka ei todellakaan ole jääkaapissa, sillä kylmä lämpötila ei tee hyvää leivälle. Leivästä tulee jääkaapissa kuiva, mauton ja tunkkainen. Leipä myös imee itseensä kaikki jääkaapin ikävät hajut. Säilytä siis leipä aina huoneenlämmössä mieluiten omassa leipälaatikossa, mutta leipälaatikon puutteessa myös mikro on erittäin hyvä paikka leivän säilyttämiseen, sillä se pitää leivän kosteana.

 2. Kurkku
  Kurkku on erittäin yleinen jääkaapin asukki, vaikka se ei saisikaan sitä olla. Kasviksesta tulee kylmässä helposti liian vetinen ja se voi myös menettää makunsa. Pelasta siis kurkut, ja siirrä ne huoneenlämpöön!

 3. Hunaja
  Oletko koskaan miettinyt, miksi hunajasi on kristallisoitunut purkissa? Yksi mahdollinen selitys on, että olet säilyttänyt hunajaa jääkaapissa. Hunaja ei kuulu kylmään, se pärjää mainiosti huoneenlämmössäkin. PS. voit muuttaa kristalloituneen hunajan takaisin juoksevaksi laittamalla purkin kuumaan veteen.

 4. Peruna
  Perunat tulisi aina säilyttää pimeässä, viileässä ja kuivassa paikassa. Ei missään nimessä jääkaapissa. Kylmyys voi saada perunan sisältämän tärkkelyksen muuttumaan sokeriksi normaalia
  nopeammin.

 5. Tomaatti
  Tomaatit eivät ikinä saa löytää itseänsä jääkaapistasi. Samoin kuin perunat, ne tarvitsevat kuivan ja viileän säilytyspaikan, ne pärjäävät täysin hyvin vaikkapa kulhossa keittiön pöydällä. Jääkaapissa ne menettävät rakenteensa, ravinneaineensa ja makunsa. Jääkaappi voi myös muuttaa niiden maun kitkeräksi.

 6. Bataatti
  Bataatti ei hyödy lainkaan jääkaapista, päinvastoin. Jääkaapin kylmyys muuttaa bataatin seinämät koviksi ja tukeviksi ja muuttaa bataatin rakennetta. Kosteus puolestaan saa aikaan niiden homehtumisen. Säilytä bataatit siis samalla tavalla kuin perunatkin.

 7. Maapähkinävoi
  Jos säilytät tätä herkkua jääkaapissasi, se menettää nestemäisen olomuotonsa ja voi muuttua kivikovaksi. Mikäli haluat nauttia tätä herkkua ilman vasaraa tai poraa, säilytä sitä huoneenlämmössä.

 8. Oliiviöljy
  Suurin osa meistä säilyttää oliiviöljynsä huoneenlämmössä, ja hyvä niin. Jos kuitenkin sattuisit miettimään oliiviöljyn sijoittamista jääkaappiin, unohda moinen idea. Jääkaapissa öljy muuttuu nopeasti voiksi, ja sinulla onkin pian käytössäsi pullollinen kovaa voita.

 9. Valkosipuli
  Valkosipuli ei ole jääkaapin ystävä. Jääkaapin kylmyys muuttaa tämän kasvin nopeasti kumimaiseksi ja se voi myös alkaa versomaan. Valkosipuli voi näyttää ulospäin aivan normaalilta, mutta kun avaat sen, sisällä voi olla vihreitä versoja.

 10. Sitrukset
  Kypsyessään sitrushedelmät ovat yleensä makeita. Tämä sääntö pätee, kun säilytät sitruksia huoneenlämmössä. Jos jätät nämä hedelmät jääkaapin armoille, niistä ei tule yhtä makeita, vaan ne jäävät happamiksi.

Tee siis tarkastus jääkaapillesi ja pelasta sinne kuulumattomat ruoka-aineet!

Lähde: Celebs Pulse