Naisten seksihalut vähentyvät selvästi häiden jälkeen, väittää tutkimus

Tuloksissa ei havaittua eroa perheellisten ja lapsettomien parien kohdalla.

Naisten seksihalut putoavat naimisiin menon jälkeen, kun taas miehillä seksihalut pysyvät yhtä korkeana kuherruskuukauden jälkeen. Tämä selviää tutkimuksesta, johon osallistui yli 400 vasta naimisiin mennyttä henkilöä.

The Sunin mukaan yhdysvaltalaistutkijat saivat selville, että naisten halukkuus puuhasteluun lakanoiden välissä laskee jopa 16 prosentilla avioliiton ensimmäisten neljän vuoden aikana. Tämä piti paikkansa niin perheen perustaneiden kuin lapsettomana pysyneiden kohdalla.

Miehillä halukkuus seksiin ei muuttunut, olivatpa olosuhteet mitkä tahansa. The Sunin mukaan asiantuntijat varoittavat, että tämä muutos seksuaalisessa yhteensopivuudessa on yksi pääsyy kitkaan avioliitossa.

Miksi halut laskevat?

Floridan osavaltionyliopiston psykologien mukaan yksi selitys muutokselle naisten haluissa on se, että vakaassa suhteessa naiset eivät näe niin paljon vaivaa kuin seurustellessa.

”Vastanaineet aviomiehet jatkavat seksin haluamista kumppanisa kanssa ja seksiä ylipäänsä, kun taas vaimoilla kumpikin laski”, tutkimusta johtanut tohtori James McNulty totesi Archives of Sexual Behaviorissa julkaistun tutkimuksen yhteyessä.

”Voidaan speukuloida, että naiset kokevat kohonnutta seksuaalista halua toiminnallisena vastauksena helpottaakseen seurustelua. Halujen lasku avioliiton alkutaipaleella voi johtua osittain vähentyneestä tarpeesta taata kumppanin sitoutuminen”, hän jatkoi.

Vaikutus laatuun, ei määrään

The Sunin mukaan tutkimuksessa yhteensä 207 pariskuntaa vastasi kysymyksiin seksihaluistaan, muutoksista perheolosuhteissa (kuten lasten saaminen) ja avioliiton tyydyttävyydestä. Osallistujat vastasivat kysymyksiin1 puolen vuoden välein yhteensä neljän vuoden ajan.

Tulokset osoittivat, että naisten seksihalut laskivat pian avioliiton alettua ja jatkoivat laskuaan, kun taas miehillä ne pysyivät muuttumattomina. Muutokset eivät suoraan johtaneet harvemmin harrastettuun seksin, mikä viittaisi sen vaikuttavan enemmän seksin laatuun kuin määrään.

Tutkijoden mukaan löydökset voivat auttaa pareja käsittelemään avioliittoriitoja.

”Löydöksemme voivat rauhoittaa joitakin pareja siitä, että eroavaisuudet seksihaluissa ovat normaaleja ja tyypillisiä. Puolisoiden seksihalujen eroavaisuuksien parempi tunnistaminen voi johtaa parempaan hyväksyntään ja ymmärrykseen joidenkin parien kodalla ja vähentää avioparin eripuraa”, tutkijat totesivat.

Lähde: The Sun


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.