Jos haluat tanssilattialla ollessasi kiinnittää potentiaalisen kumppanin huomion, kannattaa tanssia tietyllä tavalla.

Olipa kyse sitten hetken huvista tai pidempi aikaisesta suhteesta, hyödyntävät monet sinkut yökerhoja sekä baareja kumppania etsiessään, ja etenkin tanssilattialla koettavat kiinnittää kiinnostavan henkilön huomion.

Tutkimus on Independentin mukaan selvittänyt, minkälaisella tavalla naisten kannattaa tanssia, jos tarkoituksena on näyttää viehättävältä ja seksikkäältä. Salaisuus on heiluttaa lantiota ja antaa liikkeen virrata vapaasti käsien ja jalkojen kautta.

Northumbrian yliopiston tutkijat käyttivät 3D liikkeenkaappausta (motion capture) nauhoittaakseen 39 naista, kun he tanssivat tavallisen rytmin tahtiin ja muuttivat sitten naisten liikkeet tietokoneella luoduiksi hahmoiksi, poistaen viitteet naisten ulkonäöistä.

Independetin mukaan 57 miestä ja 143 naista myöhemmin arvioivat näiden 39 naisen tanssityylit videolta tanssin laadun suhteen. Tutkimuksessa todettiin, että on olemassa kolme tapaa tanssia, mitkä ovat osa parhaimpia tanssityylejä: enemmän lantion liikettä, enemmän epäsymmetristä reisien liikettä ja keskitasoisesti epäsymmetrisä käsien liikettä.

Tutkijoiden mukaan syyt näiden ominaisuuksien viehättävyydelle ovat se, että lantion liikutaminen on feminiinistä ja kyky liikuttaa raajoja epäsymmetrisesti (eli toisistaan riippumatta) voi olla osoitus hyvin kehittyneestä liikkeen kontrollista.

Tutkijat julkaisivat myös videon siitä, miltä hyvä tapa tanssia näyttää:

https://www.youtube.com/watch?v=kq2lZNpwV64

Vastaavasti taas alla oleva video näyttää, miten ei kannattaisi tanssia:

https://www.youtube.com/watch?v=P-Z4pJQmtjw

Independentin mukaan tutkijat keskittyivät naisten tanssiliikkeisiin, koska miehistä on tehty vastaava tutkimus vuonna 2014. Silloin tutkimuksessa selvisi, että suuret, vaihtelevat pään, niskan ja vartalon liikkeet tekivät miehestä viehättävämmän ja samoin vaikutti oikean polven taivuttaminen ja kääntely.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Independent

Kommentit

Kommenttia