Nainen, kärsivällisyys kannattaa – kärsimättömät ikääntyvät nopeammin

Kärsivällisyys voi auttaa pysymään nuorena.

Sanotaan, että kärsivällisyys on hyve tai että maltti on valttia. Tutkimuksen valossa näin todella on – ainakin ikääntymistä ajatellen.

Medical Daily kertoo Singaporen kansallisen yliopiston (NUS) tutkimuksen tuoneen ilmi, että kärsimättömät naiset ovat alttiita ikääntymään nopeammin solutasolla.

”Kärsivällisyys todella on hyve ja kärsimättömät naiset ikääntyvät todennäköisesti nopeammin kuin naiset, joilla on enemmän kärsivällisyyttä”, professori Richard Ebstein NUS:n psykologian osastolta kommentoi.

Medical Dailyn mukaan Ebstein kollegoineen rekrytoi noin 1 100 tervettä NUS:in kiinalaisopiskelijaa arvioidakseen heidän kärsimättömyyttään. Jokainen osallistuja sai valita kahdesta vaihtoehdosta: he joko saisivat seuraavana päivänä 100 dollaria tai suuremman palkinnon myöhemmin.

Tutkijat myös mittasivat jokaisen osallistujan leukosyyttien telomeerien pituudet. Telomeerien pituus on kuolleisuuden ja ikään liittyvien sairauksien ennustaja.

Medical Dailyn mukaan 100 dollaria valinneet osallistujat katsottiin kärsimättömiksi ja näiden naisten telomeerien pituudet olivat lyhyemmät kuin kärsivällisillä naisilla.

Tutkimuksessa ei selvitetty enempää ikääntymisen ja telomeerien pituuksien välistä yhteyttä, todisteet jatkuvasti osoittavat sen, että telomeerit ovat ennusmerkki ikääntymisestä ja sairauksien etenemisestä – telomeerien pituus ei ole yhtedessä vain ikääntymiseen, vaan myös syöpään, masennukseen ja jopa rasismiin.

Medical Dailyn mukaan telomeerien pituus kutistuu joka kerta, kun solu jakautuu ja ikääntyy. Kun solu saavuttaa kriittisen lyhyen pituuden, se ei enää jakaannu, mikä ei taas ole hyvästä terveyttä ajatellen.

Stanfordin yliopiston tutkijat kehittelevät jopa hoitoa ikääntymistä vastaan, mikä pidentäisi telomeereja.

Voit lukea NUS:n tutkimuksesta lisää täällä.

Lähde: Medical Daily


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.