Muun muassa teessä on flavonoideja, joita nauttimalla munasarjasyöpäriski voi alentua.

American Journal of Clinical Nutritionissa julkaistun tutkimuksen mukaan eniten flavonoideja nauttineet naiset sairastuivat epätodennäköisemmin epiteliaalisen munasarjasyöpään. Tutkimuksesta uutisoineen Preventionin mukaan flavonoidit ovat antioksidantteja, joita on runsaasti teessä.

Tutkimuksen tulos saatiin seuraamalla yli 170 000 naisen ruokailutottumuksia kolmen vuosikymmenen ajan. Preventionin mukaan mielenkiintoisin tutkimustulos oli, että jo pari kupillista mustaa teetä päivittäin oli kytköksissä 31 prosentin laskuun riskissä sairastua tähän kuolettavaan syöpään.

”Mekanismeja ei ymmärretä vielä täysin, mutta osa flavonoideista ovat tulehdusta vähentäviä ja niillä on vaikutusta solusiglanoinnin siglanointiteihin”, tutkimusta tehnyt Aedin Cassidy sanoi flavonoidien toimintatavoista.

Preventionin mukaan on siis mahdollista, että flavonoidit vähentävät syövän nopeaa leviämistä ja saavat aikaan apoptoosia, ohjelmoitua solukuolemaa, syöpäsoluissa.

Teen nauttiminen voi siis olla hyvä idea, jos haluaa koettaa alentaa omaa syöpäriskiään. Jos tee taas ei maistu, löytyy flavonoideja Preventionin mukaan hyvin myös omenoista, viinirypäleistä, mustikoista, punaviinistä, tummasta suklaasta, sitrushedelmistä ja sipuleista.

Lähde: Prevention