Tutkimuksen mukaan teetä kannattaa juoda, jos haluat elää kauemmin.

Australialaiset tutkijat ovat selvittäneet, että päivittäinen teen juominen voi auttaa elämään kauemmin. Tutkimuksen mukaan 70-80-vuotiaat naiset elivät kauemmin, jos he joivat keskimäärin kaksi kupillista teetä päivässä.

Metron mukaan tutkijat perehtyivät tuhannen yli 75-vuotiaan terveystietoja selvittäen heidän ruokavalionsa sekä teen ja kahvin juontiaan. Tutkimusaikana 88 prosenttia naisista oli vielä elossa ja heistä ne, jotka joivat 2 kupillista teetä keskiverto päivänä, olivat 40 prosenttia todennäköisemmin selvinneet.

Tutkijoiden mukaan tämä johtuu teessä olevista flavonoideista. Niitä on myös esimerkiksi suklaassa ja punaviinissä, mutta tutkimuksen mukaan tee vaikutti eniten elossa olevien naisten flavonoidimääriin, sillä kahdessa kupillisessa teetä on suositeltu määrä flavonoideja, 350 milligrammaa.

Metron mukaan päivittäin teetä juoneet naiset menehtyivät epätodennäköisemmin sydän- ja verisuonitauteihin ja syöpään, jotka ovat kaksi yleisimmistä kuolinsyistä yli 65-vuotiaiden osalta.

Lähde: Metro

Kommentit

Kommenttia