Jännityspäänsärkyä sekä stressiin liittyvää niska- ja leukakipua voi yrittää lievittää ihan itsekin, jos ei juuri tällä hetkellä tee mieli tai ole mahdollista lähteä hierojalle. Tarvitset siihen vain pallon, joka voi olla esimerkiksi tennispallo tai oikea hierontapallo, mutta tarpeeksi pieni.

Kun pallo on löytynyt, katso PopSugar-sivustolta löytyvää videota, jossa kinesiologian asiantuntija Liz Letchford esittelee sinulle, kuinka voit pallon avulla päästä eroon jännityssäryistä. Video ei ole pitkä, koska apukeinot ovat yllättävän helppoja. Löydät videon myös suoraan hänen Instagram-sivuiltaan.

Letchford on kertonut sivuston haastattelussa, että tällainen itsehieronta stimuloi parasympaattista hermostoa, joka samalla lievittää lihas- ja rintakipuja sekä parantaa tasapainoa ja lisää voimaa. Kun tämä pehmeä paine laittaa kehosi tuki-, liikunta, hermosto ja imusuonistosi toimimaan yhdessä, se parantaa suorituskykyäsi ja vähentää kipua.

Fysioterapeutti Erin Adams on kertonut lehden aiemmassa haastattelussa, että pallon sijaan voitaisiin käyttää vaahtorullia, mutta sellaiset ovat liian suuria näin pienien alueiden hieromiselle.

Sivuilla esitellään vielä erikseen kaikki nämä kuusi vaihetta, jotka Letchford videossa esittelee:

1. Hierotaan pallolla rintakehän toista puolta

2. Painetaan pallo tiukasti rintakehässä oleviin lihaksiin, ja samalla pyöritetään käsivartta.

3. Pallo painetaan tiukasti kiinni hartian ja kaulan väliin. Samalla pyöritetään käsivartta.

4. Palloa pyöritetään leukaa pitkin.

5. Pallo painetaan leuan alle, samalla kun avataan ja suljetaan suuta.

6. Palloa pyöritetään ohimolla.

Videota on nopeutettu, joten tee nämä vaiheet paljon rauhallisemmin kuin videolla. Adams muistuttaa myös hengittämään niiden teon aikana syvään sisään ja ulos. Toivottavasti jännityspäänsärkysi helpottuu sen jälkeen, kun olet tehnyt videon ohjeiden mukaiset vaiheet.

Tässä vielä alla tämä video:

Lähde: PopSugar