Pitkät hiukset sopivat ikään kuin ikään, kun tyylittelet ne ikääsi sopivaksi.

Asiantuntijat ovat joskus suositelleet, että naisten pitäisi leikata hiukset lyhyeksi, kun ikää on tullut yli 30 vuotta. Tämä ajatus on kuitenkin vanhentunut ja pitkät hiukset voivat sopia eri ikävuosikymmenille, kun ne tyylittelee ikään sopivalla tavalla.

Alla on muutama vinkki, miten pitkiä hiuksia kannattaa tyylitellä parikymppisenä, kolmekymppisenä ja nelikymppisenä. Muista kuitenkin, että hiuksissa on lopulta kyse omista mieltymyksistä, joten muotoile hiuksesi tavalla, josta pidät – ja kanna sitä itsevarmuudella.

20-29-vuotiaana

Kokeiluja. Angelo David Pisacretan mukaan parikymppisenä voit leikitellä monien eri tyylien kanssa tasapitkistä kerrostettuun. Hiukset ovat parikymppisenä paksuimmillaan, joten tyylin kuin tyylin kokeileminen on helppoa.

Tai pidä simppelinä. Jos trendien seuraaminen ei sinua huvita, voit pitää hiukset huolettoman näköisenä, mikä sopii ikäänkin.

”Tarkoitan sitä: Älä tee mitään”, Bejamin Mohapi vinkkaa.

”Suihkauta vain hieman vettä silottelemaan suortuviasi enenn kuin lähdet kotoa aamulla. Nyt on se aika, kun annat hiustesi tehdä omaa juttuaan”, hän lisää.

30-39-vuotiaana

Harkitse silotellumpaa tyyliä. Jos oletetaan, että olet työelämässä, Mohapi suosittelee ammattimaisuutta hiuksiinkin. Hän neuvoo lisäämään hieman tuuheutta juuriin ja taivuttamaan latvoja suoristusraudalla.

”Huolehdi, että hiuksissa on vielä liikettä. Et halua sen näyttävän jäykältä”, hän jatkaa.

Tee sivujakaus. Sivujakaus tuo seksikkyyttä ja siloteltua fiilistä mihin tahansa pitkään hiustyyliin. Se myös tuo lisää tuuheutta hiuksiisi ja tasapainottaa kasvojesi piirteitä.

”Käytä kulmakarvojesi korkeinta kohtaa vertailupisteenä”, Max Gierl neuvoo ja varoittaa, että liian sivulle tehty jakaus voi näyttää liian nuorekkaalta.

40-49-vuotiaana

Kerroksia ja otsahiukset. Tässä iässä hormonien ja luonnollisen ikääntymisen myötä on yleistä, että hiuksia lähtee, joten kerrostettu leikkaus auttaa Pisacretan mukaan tuomaan tuuheutta hiuksiin.

”Monet nelikymppiset naiset haluavat laittaa hieman pidennyksiä pidentämään hiuksia tässä iässä tai voit kokeilla myös otsatukkaa”, Pisacreta kertoo.

Otsatukka tuo täyteläisyyttä eteen, missä hiukset useimmiten ohenevat.

Keskity hoitamaan hiuksia. Mohapin mukaan nelikymppisenä pitkien hiusten pitää näyttää terveeltä näyttääkseen modernilta. Siksi kannattaa ottaa syväkosteuttavat shampoot ja hoitoaineet osaksi rutiineja.

”Muotoile hiuksesi liikkuvaksi ja pysy kaukana jäykistä tyyleistä ja älä koskaan kampaa hiuksia taakse”, Mohapi sanoo.

”Kumpikin tapa saa ne näyttämään liian laitetuilta, mikä aina vanhentaa”, hän päättää.

Lähde: Women’s Health