Näin saat avokadon pysyvän tuoreena pidempään – simppeli niksi auttaa estämään tummumista

Avokadojen tummumista voi estää helpolla tavalla.

Avokadot ovat monien herkkua, mutta ne tummuvat nopeasti leikkaamisen jälkeen. Daily Mail on nostanut esiin simppelin niksin, jonka avulla avokadot pysyvät hyvänä useamman päivän, joten sinun ei tarvitse syödä tai käyttää kokonaista kerralla – ja tarvitset avukseksi vain hieman kookosöljyä.

Daily Mail kertoo, että erään avokadojen ystävän mukaan kun sivelet hieman sulanutta kookosölyjä avokadon hedelmälihan pintaan, estää se sitä tummumasta ja voit käyttää sitä myöhemminkin. Niksin paljastanut nainen jakoi vinkkinsä Facebookissa ja jakoi kuvan omasta avokadostaan osoittaakseen, miten hyvin niksi toimii.

Avokadot tummuvat, koska niissä on Daily Mailin mukaan polyfenolioksidaasi-entsyymiä, joka hapettuu päästyään kosketuksiin ilman kanssa ja saa hedelmälihan tummumaan. Kookosöljy estää ilmaa pääsemästä hedelmälihaan, jolloin tämä prosessi ei toteudu ja avokado pysyy vihreänä ja tuoreemman näköisenä pidempään.

Jos sinulla ei ole kookosöljyä saatavilla, voi avokadojen tummumista ehkäistä myös toisilla tavoilla. Daily Mailin mukaan esimerkiksi sitruunan ja limetin mehut voivat merkittävästi hidastaa tummumista; sinun tarvitsee vain puristaa hieman mehua avokadon hedelmälihan päälle ja se ei tummu ainakaan päivään.

Lähde: Daily Mail


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.