Näin pääset eroon pahanhajuisesta hengityksestä – lue hammaslääkärin vinkit

Hammaslääkäri antoi parhaat vinkkinsä hengityksen pitämiseksi raikkaan pitkäkestoisesti.

Lähes jokaisella haisee hengitys joskus pahalle, mutta toisilla pahanhajuinen hengitys voi olla toistuvampaa ja sinnikkäämpi vaiva. Hammaslääkäri Elisa Mello listasi Pure Wow’lle parhaat vinkkinsä, miten tästä haisevasta hengityksestä voi päästä eroon ja suomensimme ne alle.

Kiinnitä huomiota tapoihisi hoitaa hampaitasi

Luultavasti jokainen tietää, että hampaat pitäisi harjata vähintään kahdesti päivässä ja ainakin kaksi minuuttia kerrallaan. Mellon mukaan olisi tärkeä harjata hampaat vähintään ennen nukkumaanmenoa, sillä silloin syljeneritys laskee. Kun suussa ei ole tätä lisäkosteutta, bakteereja kertyy kielelle, ikeniin ja poskiin, missä ne tuottavat pahaa hajua.

Vaihda tuotteita

Mello neuvoi välttämään tuotteita, jotka vain kuivattavat suuta lisää, kuten alkoholia sisältävät suuvedet tai hammastahnat, joissa on natriumlauryylisulfaattia (sodium lauryl sulfate). Sekä alkoholi että tämä sulfaatti voivat kuivattaa limakalvoa ja kuten todettua, kuivuus on vastustajasi.

Vaihda hammasharjasi

Myös hammasharjasi voi olla syy pahanhajuiseen hengitykseen. Mellon mukaan hammasharja pitäisi vaihtaa uuteen 2-3 kuukauden välein ja varsinkin sairastumisen jälkeen (kuten flunssa tai influenssa).

Hammaslääkärin pakeille

Jos pahanhajuinen hengitys on jatkuvaa, mene hammaslääkäriin, jotta asiantuntija voi selvittää, mistä se johtuu. Pahanhajuinen hengitys voi olla merkki muista terveysvaivoista, kuten hengitysteiden infektiosta, kroonisesta poskiontelon tulehduksesta, nielun limaisuudesta (postnasal drip), diabeteksesta tai maksa- ja munuaisongelmista.

Lähde: Pure Wow


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.