Lemmenhetket entisen kumppanin kanssa ovat varsin yleisiä.

Seksilelufirma Adam and Even kyselyn mukaan noin kaksi viidestä (44 %) on viettänyt aikaa lakanoiden välissä ex-kumppaninsa kanssa. Syitä tähän ovat muun muassa se, että he ovat halunneet palata takaisin yhteen, elää uudelleen vanhoja muistoja tai vain harrastaa seksiä.

Kyselyn mukaan naiset päätyvät sänkyyn exän kanssa miehiä todennäköisemmin. Kyselyyn vastanneista henkilöistä, jotka olivat harrastaneet seksiä exän kanssa, 54 prosenttia oli naisia. Kyselyyn vastasi tuhat yli 18-vuotiasta.

Adam and Even seksiasiantuntija, lisensoitu avioliitto- ja perheterapeutti Kat Van Kirkin mukaan seksi exän kanssa ei välttämättä ole paha asia.

”Exän kanssa siinä voi olla lohtua ja se on tuttua. Kunhan kumpikin osapuoli on samalla sivulla, se voi olla molemmille tyydyttävää”, Kirk sanoi.

Taka-ajatukset synnyttävät ongelmia

Kirkin mukaan jos ex-parin osapuolista toinen lähtee petipuuhiin taka-ajatusten kera, tulee seksistä exän kanssa tällöin ongelma. Kyselyn mukaan osalla onkin ollut taka-ajatuksia.

14 prosenttia osallistujista kertoi vietelleensä exänsä palaamaan takaisin yhteen kanssaan ja viisi prosenttia taas oli hypännyt exän kanssa sänkyyn kostona. 37 prosentin kohdalla syy oli vain halu harrastaa seksiä ja exän kanssa olo tuntui mukavalta.

Jos olet pohtinut seksin harrastamista exän kanssa, mieti omia motiivejasi ennen kuin hyppäät sänkyyn hänen kanssaan. Seksi exän kanssa on yleistä, mutta siinä on riskinsä, jos lähdet siihen epärealististen odotusten kanssa – selvitä siis ensin itsesi kanssa, mitä todella haluat ennen kuin tapaat exäsi.

Lähde: Glamour