Pitkin päivää tehdyillä pienillä kuntoilujutuillakin on vaikutusta.

Pikkujutuilla pystyy sisällyttämään omaan päivään lisää kuntoilua. Alla olevat vinkit on laatinut yhdysvaltalainen National Academy of Sports Medicine -sertifikaatin saanut kouluttaja Ellen Breeding.

1. Ei enää kärryjä

Kun teet ruokaostoksia, valitse kärryjen sijaan ostoskori. Sen sijaan, että helposti työntelisit ostoksiasi ympäriinsä, käytätkin käsilihaksiasi niiden kantamiseen. Jos joudut ostamaan paljon tavaraa, pyydä esimerkiksi kumppaniasi, kaveriasi tai lapsiasi avuksi.

2. Tasapainoilu jonossa

Onko edessä pitkä kassajono? Käytä jonotukseen kuluva aika hyödyksi harjoittamalla tasapainoasi. Nosta toista jalkaa hieman ylös lattiasta ja testaa, kuinka kauan voit seistä yhdellä jalalla ja sen jälkeen tee sama toisella jalalla. Joudut puristamaan vatsalihaksiasi yhteen tämän tehdäksesi, saat siis samalla pienen keskivartalotreenin odotellessasi.

3. Puhelintanssi

Aina puhuessasi puhelimessa, nouse seisomaan ja tee muutama jalkanosto kummallekin puolelle. Pidä varpaasi ojennettuina eteenpäin ja pidä nostamaasi jalkaa hieman toisen jalkasi takana saadaksesi kunnolla tehot irti liikkeestä.

4. Keittiöpunnerrukset

Odottaessasi kahvin tippumista tai puuron valmistumista tai kattilassa olevan veden kiehumista, tee samalla punnerruksia tiskipöytää vasten. Laita molemmat kädet pöydän reunalle, laske kroppaasi sitä kohti ja sitten työnnä itsesi ylös. Siirrä käsiäsi lähemmäksi saadakseksi ylemmät käsilihakset täysillä töihin.

5. Nosta kyykäten

Joka kerta, kun kurottaudut ottamaan lattialta jotain, tee samalla kyykky. Pidä selkäsi suorassa, taita polviasi ja laske kroppaasi lattiaa kohti. Pidä huolta, etteivät polvesi meni varpaidesi yli. Ota se, mitä tavoittelit, purista takamustasi yhteen ja nosta itsesi takaisin ylös.

Lähde: Women’s Health