Näin häädät joulun jäljet kasvoiltasi ja hiuksistasi – lue viisi vinkkiä

Turvonneet silmät ja turvonneet kasvot voivat tuijottaa sinua peilistä jo joulupäivän aamuna.

Joulunpyhät voivat vaatia veronsa niin iholta kuin hiuksiltasikin, mutta onneksi omaa ulkoista ilmettä voi virkistää ja parantaa nopeasti. Alle on listattu muutama vinkki, miten hätistät joulunpyhien jättämät erilaiset jäljet itsestäsi.

Punaiset, turvonneet silmät

Myöhään valvominen, ruoan ja juoman liiallinen nauttiminen sekä haparoiden poistettu meikki voivat näkyä silmissäsi. Silmälääkäri Anne Sumers suosittelee avuksi makoilemaan paikoillaan ja laittamaan kylmät pumpulipallot tai viileän geelisilmämaskin suljettujen silmien päälle 10 minuutiksi.

”Tämä poistaa kertyneitä nesteitä ja vähentää turvotusta”, Sumers neuvoo.

Turvonneet kasvot

Tätäkin aiheuttaa liiallinen syöminen ja juominen. Liian monta cocktailia tai suolaisia alkupaloja saa sinut näyttämään seuraavana aamuna pallokalalta.

”Jouluruoat ovat usein suolaisia ja suolat toimivat magneettina saaden kehosi säilömään vettä ja tekemään sinut pöhöttyneeksi”, ravitsemusterapeutti Bonnie Taub-Dix selventää.

Apukeinona kannattaa juoda paljon vettä tai kofeiinittomia juomia, kuten piparminttuteetä, mikä voi myös helpottaa mahdollisia ruoansulatusongelmia.

”Jos et halua nesteiden kasaantuvan kasvoihisi yön aikana, nosta itseäsi ylemmäs muutaman tyynyn avulla”, vinkkaa ihotautiopin apulaisprofessori Margaret Weiss.

Kasvojen punoitus

Jouluruokia laittaessa kasvot saattavat alkaa punoittaa, koska veri nousee ihon pinnalle viilennykseksi. Voit koittaa ehkäistä punoitusta esimerkiksi pureskelemalla jäätä ruokaa laittaessasi tai laittamalla hieman kostean, kylmän pyyhkeen niskaasi. Jos et taas voi enää ehkäistä punoitusta, voit koittaa peittää sen keltapohjaisella meikillä.

Tahriintuneet huulet

Punaviini voi jämähtää huuliisi, etenkin jos huulesi ovat talven myötä kuivat ja halkeilevat. Punainen väri tarttuu erityisesti kuiviin kohtiin, mutta voit hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun teet kuorinnan huulillesi.

”Kostuta pehmeä hammasharja lämpimällä vedellä ja sitten hellästi hiero huulia pyörivällä liikkeellä”, vinkkaa Grettacole and G Span omistaja ja perustaja Gretchen Monahan.

”Pese sen jälkeen huulesi, taputa ne kuivaksi ja laita kosteuttavaa huulirasvaa”, hän lisää.

Kuivat, sähköiset hiukset

Liiallinen hiusten laittaminen joulumenoja varten hiustenkuivaimen käytöstä tupeeraukseen ja erilaisiin muotoilutuotteisiin voi verottaa hiuksia ja kuiva ilma voi saada ne sähköistymään.

”Tee syvähoito hiuksillesi kerran viikossa, jotta hiukset eivät kuivu”, sanoo Minardi Salonin toinen omistaja Carmine Minardi.

Jos hiuksesi eivät ole värjätyt, poista tuotejäämät syväpuhdistavalla shampoolla. Muista myös käyttää oikeanlaista harjaa.

”Vältä nylonia, sillä se voi pahentaa sähköisyyttä ja vaihda boar bristle -harjaan”, Minardi suosittelee.

Hiusstylisti Paul Brown taas suosittelee suihkauttamaan harjaan hieman hiussuihketta ennen kuin harjaat hiuksia.

Lähde: Real Simple


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.