Ovatko rintasi alkaneet roikkua? Näin saat niistä taas kiinteämmät!

Vanheneminen tuo paljon muutoksia meihin ja kehoihimme, ja kaikki muutokset eivät ikävä kyllä ole positiivisia. Suurin osa naisista kokeekin saman ikävän muutoksen: rinnat menettävät vanhetessaan kimmoisuutensa, ja alkavat roikkua.

Mitä isommat rinnat, sitä enemmän ne yleensä alkavat roikkua. Pienemmätkin rinnat tosin usein kärsivät samasta muutoksesta, mutta muutos ei ole niin näkyvä.

Moni olisikin valmis tekemään lähes mitä vain, että rinnat saisivat takaisin edes osan vanhasta kimmoisuudestaan.

Seuraavien neuvojen avulla pidät rintasi terhakkaana, ja voit jopa saada jo löystyneistä rinnoista taas kimmoisammat.

 1. Paino
  Pysyttele terveessä painossa, ja pyri pitämään painosi samana. Jojoilu painojen välillä ei tee rinnoillesi hyvää, sillä painon noustessa nekin kasvavat, ja kun taas laihdut, alkavat rintasi ikävä kyllä roikkumaan ylimääräisen ihon vuoksi.

 2. Jooga
  Eräät jooga-asennot voivat auttaa kiinteyttämään rintoja. Kokeile esimerkiksi kobra-asentoa!

 3. Uiminen
  Uinti, ja erityisesti rintauinti, auttavat terhakoittamaan rintojasi! Uintiharrastuksen aloittaminen on siis loistava idea!

 4. Rintsikat
  Käytä aina oikean kokoisia rintsikoita! Esimerkiksi rintsikat, jotka tukevat rintaa liikaa, voivat jopa heikentää rintaa tukevia lihaksia, ja saada rinnat siten roikkumaan.

 5. Ryhti
  Hyvä ryhti on tärkeä rintojen ulkomuodolle. Jos asentosi on kumara, rinnat näyttävät roikkuvammilta, kuin ne oikeasti edes ovat. Seiso siis suorassa ja olkapäät takana, ja rintasikin näyttävät paremmalta.

 6. Hieronta
  Hiero rintojasi esimerkiksi E-vitamiinia sisältävillä tuotteilla tai vaikkapa Shea-voilla. Tämä elävöittää verenkiertoa rinnoissa ja saa myös ihon näyttämään paremmalta.

 7. Hydroterapiaa
  Kun seuraavan kerran menet suihkuun, ole lämpimässä suihkussa ensin puoli minuuttia. Sen jälkeen suihkuta rintojasi kymmenen sekunnin ajan kylmällä vedellä, jonka jälkeen taas lämpimällä. Jatka käsittelyä muutaman minuutin ajan, ja lopeta suihkusessio kylmään veteen.

 8. Lihaskunto
  Ota salilla käyttöön ohjelma, joka vahvistaa rintalihaksiasi. Tähän on olemassa useita eri liikkeitä, ja kannattaakin kysyä PT:ltä tarkempia neuvoja omaan ohjelmaasi. Muun muassa punnerrukset ovat erinomainen liike!

 9. Leikkaus
  Jos tuntuu, että mikään muu ei auta, voit aina harkita leikkauksessa tehtävää rinnan kohotusta. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että toipumisaika on pitkä, ja leikkauksessa saattaa aina mennä jokin pieleen. Toisaalta, jos rintojen uusi ilme on sinulle tärkeä asia, kannattaa leikkaustakin harkita. Käy mahdolliset kirurgit huolella läpi ennen päätöksen tekoa ja ime itseesi mahdollisimman paljon tietoa ennen kuin astelet veitsen alle.

  Laita konstit kokeiluun kimmoisampien rintojen puolesta!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wikihow / Kuva: Andrea Piacquadio, Pexels