Paras tapa torjua krapulaa on tietenkin olla juomatta, tai ainakin juoda kohtuudella.

Jos lasillisia on kuitenkin tullut kumottua liikaa, nämä luonnon omat lääkkeet ja lisäravinteet auttavat palauttamaan olon siedettävämmäksi.

Näinkin voit torjua krapulaa:

1. Vesi

Vesi vanhin voitehista. Krapulaan liittyy oleellisena osana nestetasapainon järkkyminen, ja kehosi on todennäköisesti liian kuiva. Muista juoda vettä aina alkoholin juomisen yhteydessä, sekä myös roppakaupalla seuraavana päivänä. Todennäköisesti nestetasapainosi oli vajavainen jo ottaessasi ensimmäisen shotin illalla.

2. Magnesium

Tutkimukset ovat osoittaneet, että magnesium voi helpottaa monesta syystä johtuvia päänsärkyjä. Krapulassa kannattaa siis syödä magnesiumrikasta ruokaa tai ottaa magnesium-lisäravinteita välttyäkseen pahoilta pollan kivistyksiltä.

3. Kookosvesi

Alkoholi toimii diureettina. Kun juot alkoholia, todennäköisesti käyt paljon pissalla, mutta myös hikoilet tanssiessasi ja valitettavasti ehkä joskus myös oksennat. Kaikki tämä pahentaa nestehukkaa. Kookosvesi sisältää paljon elektrolyyttejä, mikä tekee siitä erinomaisen nesteyttäjän.

4. Proteiini

Proteiini auttaa pitämään verensokerin tasaisena ja suojelee myös immuunisysteemiämme. Kun krapulassa ruokahalu yllättää, tee itsellesi proteiinipirtelö, johon kannattaa sujauttaa myös antioksidantteja sisältäviä ruoka-aineita kuten marjoja, sekä pellavansiemeniä ja lehtikaalia.

5. Rikkipitoiset ruuat

Rikki liittyy olennaisena osana kehon myrkytystilan korjaamiseen. Maksa kaipaa apua yrittäessään toipua illan koitoksesta. Höystä ruokasi valkosipulilla, sipulilla ja ristikukkaiskasveilla kuten parsalla, kukkakaalilla ja piparjuurella.

6. Uni

Olet todennäköisesti mennyt myöhemmin nukkumaan kuin muuten menisit. Vaikka olisit alkanut nukkumaan myöhään mutta sisäinen kellosi herättäisi sinut normaaliin aikaan, yritä silti nukkua ainakin kahdeksan tunnin yöunet.

7. Vihreä tee

Vihreä tee on terveellistä lukuisista syistä, mutta krapulassa vihreä tee on ylikierroksilla käyvän maksan ystävä. Vihreä tee sisältää myös teaniinia, joka auttaa torjumaan ahdistusta ja rauhoittaa, mistä ominaisuudesta todennäköisesti on hyötyä krapulassa.

Lähde: Mind Body Green