Moni haluaisi vielä pudottaa hieman painoa ennen pikkujouluja ja joulun herkuttelua. Näin teet sen lähes huomaamatta!

Haluaisitko pudottaa painoa vielä enne joulua, ja jopa onnistua pitämään sen jouluisten syöminkien jälkeen? Seuraavat vinkit on suunniteltu varta vasten sinulle, joka haluaisit laihduttaa, mutta et jaksaisi käyttää siihen valtavasti aikaa tai energiaa.

 1. Nuku enemmän
  Nukkuminen kannattaa, koska se helpottaa myös laihtumista. Nuku 7–9 tuntia yössä, ja kehosi kiittää!

 2. Syö enemmän kuituja
  Kuitupitoinen ruokavalio ei pelkästään auta pitämään linjoja kunnossa, vaan ehkäisee myös sydän- ja veristuonitauteja sekä kakkostyypin diabetesta. Lisää siis ruokavalioosi hedelmiä, kasviksia, kauraa, ruista ja tummaa riisiä.

 3. Käy kävelyllä
  Ei huolta, vaikka et jaksaisi raahautua salille. Nopeatempoinen kävelykin parantaa kuntoa, polttaa kaloreita ja tekee sydämestäsi terveemmän.

 4. Muuta ruokailuaikojasi
  Kokeile vaikkapa 16:8-pätkäpaastoa, eli syöt kaikki ruokasi 8 tunnin aikana, ja 16 tunnin ajan et syö mitään. Tämä auttaa monella esimerkiksi iltanapostelun ehkäisemiseen.

 5. Juo korkeasta lasista
  Jos juot jotain kaloripitoista, kuten alkoholia, mehua tai limsaa, käytä aina korkeaa, kapeaa lasia. Jostain syystä juomme korkeasta kapeasta lasista vähemmän, kuin matalasta ja leveästä.

 6. Vaihda vihreään teehen
  Vaihda kahvisi vihreään teehen. Tee on terveellistä, ja tutkimusten mukaan vihreää teetä juovat laihtuvat nopeammin kuin he, jotka eivät sitä juo.

 7. Juo vettä
  Jos tunnet olosi nälkäiseksi, saattaa se oikeasti johtua siitä, että sinulla onkin jano. Jano saakin sinut usein helposti syömään enemmän, kuin oikeasti olisi tarve. Pidä siis vesipullo aina lähellä, ja muista juoda pitkin päivää.

 8. Syö kunnon aamiainen
  Koita syödä jokaisella aamiaisella sekä proteiinia, rasvaa ja hiilareita. Niin pysyt täydempänä pidempään ja syöt loppupäivän aikana vähemmän.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: i yunmai, Unsplash