Onko aineenvaihduntasi jumissa? Kokeile seuraavia vinkkejä!

Tuntuuko sinusta, että painosi junnaa paikallaan, vaikka tekisit mitä? Saattaa olla, että aineenvaihduntasi on jumissa. Siinä tapauksessa olisikin parasta saada se liikkeelle mahdollisimman pian, että pääsisit nauttimaan kevyemmästä olosta.

Eikö olisikin kiva saada aineenvaihdunta rullaamaan heti aamusta? Kokeile seuraavia vinkkejä, ja huomaat eron!

 1. Aamulenkki
  Piristä aamuasi vaikkapa aamulenkillä, intervallitreenillä tai lihaskuntotreenillä salilla. Aamulla tehty treeni saa aineenvaihduntasi hyrräämään pitkälle päivään, ja antaa myös kunnon piristysruiskeen.

 2. Terveellinen aamiainen
  Panosta aamiaisella proteiinin saantiin! Ei, älä paista kuitenkaan pekonia! Tee itsellesi vaikkapa munakas kasviksilla, kreikkalaista jugurttia marjoilla tai vaikkapa kaurapuuro, jossa on protskujauhoja tai kananmuna mukaan sekoitettuna.

 3. Nesteytys
  Älä unohda aloittaa päivittäistä veden juontiasi heti aamusta. Se saa aineenvaihduntasi nimittäin liikkeelle. Lisäksi se pienentää riskiäsi saada sydänkohtaus, vähentää päänsärkyä ja auttaa sinua laihtumaan.

 4. Vihreää teetä tai mustaa kahvia
  Vihreä tee on erinomainen juoma, jos haluta buustata aineenvaihduntaasi. Myös musta kahvi on hyvä vaihtoehto, jos kaipaat säännöllistä kahviannostasi. Jätä kuitenkin kaikki siirapit, kermavaahdot ja rasvaiset maidot pois kahvistasi.

 5. Seiso
  Jos matkustat töihin julkisilla, seiso jos se on mahdollista. Seisominen kuluttaa nimittäin melkein tuplamäärän kaloreita istumiseen verrattuna.

 6. Naura
  Niinkin yksinkertainen asia kuin nauru auttaa saamaan aineenvaihduntasi liikkeelle. Katso hauskaa sarjaa, lue huvittavaa blogia tai kirjaa tai kuuntele hillitöntä podcastia saadaksesi itsesi nauramaan.

 7. Kävele mahdollisimman paljon
  Pidä päivän aikana taukoja istumisesta erilaisin verukkein. Kävele keittiöön tekemään itsellesi kuppi teetä tai mene ulos asti ja kävele vaikkapa korttelin ympäri. Rauhallinenkin kävely saa nimittäin aineenvaihdunnan liikkeelle, laskee stressitasojasi, kuluttaa kaloreita ja parantaa mielialaasi.

  Ota neuvot käyttöön heti huomenna!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Brit + Co / Kuva: Bruce Mars, Unsplash