Näetkö paljon painajaisia? Se voi kertoa luovuudesta

Painajaisten näkemisessä voi olla myös jotain positiivista.

Painajaisten näkeminen voi vaikuttaa vielä pitkään heräämisen jälkeen omaan olotilaan. Seuravaan kerran, kun heräät ikävän painajaisunen nähtyäsi, koeta muistuttaa itseäsi, että siinä on myös positiivinen puoli.

Tutkimus on nimittäin selvittnyt, että pelottavien unien näkeminen voi olla merkki siitä, että olet luova. Tutkimus julkaistiin Sleep Medicine -journalissa.

Tutkimukseen osallistuneet saivat ennen ja jälkeen nukkumisen tehtävän, joka testaa kykyä assosioida eri sanoja ja konsepteja ja mittaa luovuuttta ja mielikuvitusta. Glamourin mukaan useammin painajaisia nähneet saivat korkeammat tulokset testeissä, mikä osoitti, että heillä on hyvä mielikuvitus.

Annettu tehtävä vaikutti myös enemmän osallistujien uneen. Tiheään painajaisia näkevät ja he, jotka eivät nähneet niitä niin usein, nukkuivat molemmat huonommin, kun heidän tekemänsä testi sisälsi negatiivisia sanoja ja unet olivat vastaavasti parempia, kun sanat olivat positiivisia.

Glamourin mukaan hyvät unet kuitenkin haihtuivat viikon jälkeen harvoin painajaisia näkevien kohdalla ja kestivät pidempään heillä, jotka olivat alttiimpia painajaisille. Eli toisin sanoen voit olla altis painajaisille, mutta hereillä ollessa voit vaikuttaa niiden esiintyvyyteen.

”Vaikka painajaisten näkeminen tiheään voi olla kamalaa, vaikuttaa se kuitenkin antavan myös säännöllisemmin positiivisia unia ja lisäävän empatiaa ja luovuuttaa”, tutkimusta johtanut Michelle Carr totesi.

Jos siis painajaisen heräämisen jälkeen on ikävä olo, voit koettaa muistuttaa itseäsi, että sinulla on edessäsi myös hyviä unia sekä omaat todennäköisesti mainion mielikuvituksen.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Glamour


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.