Hieman alle 4 tuntia kestävälle soittolistalle on laitettu lähes 60 kappaletta.

Musiikilla on melkoinen kyky vaikuttaa ihmisiin. Tutkimuksillakin on muun muassa osoitettu, että musiikin kuunteleminen voi auttaa nukahtamaan nopeammin sekä parantaa seksielämääsi, itkeminen surullista musiikkia kuunnellessa saa olon tuntumaan paremmalta ja mielenterveys tykkää, kun kuuntelet musiikkia yli tunnin päivässä.

Ei siis ole ihme, että musiikista voi olla apua myös silloin, kun sydän on särkynyt ja käy läpi eroa. Sydänsuruja varten on laadittu jopa soittolista, joka tutkitusti helpottaa oloa.

Cosmopolitanin mukaan joukko tutkijoita ja musiikkipsykologeja on yhteistyössä Amazon Musicin kanssa luonut erosoittolistan, joka on tehty auttamaan toipumaan sydänsuruista. Soittolistan nimi onkin kuvaava: Heartbreak Recovery.

”Musiikilla ja kaikilla sen elementeillä – tempo, rytmi ja lyriikat – on voimakas emotionaalinen vaikutus”, toteaa saksalainen musiikkipsykologi Michael Oehler, joka oli mukana koostamassa soittolistaa.

Lähes neljä tuntia kestävällä soittolistalla on kappaleita, jotka sopivat erosta ja särkyneestä sydämestä toipumisen neljään eri vaiheeseen, eli suruun, eron kieltämiseen, eron hyväksymiseen ja eteenpäin jatkamiseen. Kappaleet voivat nostaa tunteet pintaan, kenties itkettävätkin, sekä voimaannuttavat.

Jos alle upotettu soitttolista ei näy, löydät sen täältä. Jos käytät jotain muuta tapaa musiikin kuunteluun kuin Amazon Musicia, voit koostaa itse samaisen soittolistan itsellesi haluamallasi tavalla.

Lähde: Cosmopolitan