”Kiitos” voi olla parisuhteen pelastava taikasana.

Avain kestävään parisuhteeseen voi olla kiittämisessä. Tutkimuksen mukaan kiitos-sanan sanominen voi muuttaa koko parisuhteesi, vaikuttaen suoraan sitoutumisen tasoon ja vähentäen kinastelusta aiheutuvia vahinkoja.

”Tutkimus osoittaa kiitoksen voiman”, tutkimusta kirjoittanut Allen Barton kommentoi.

Personal Relationships -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan kiitollisuutensa näyttäminen kumppanille saa kumppanin tuntemaan olonsa enemmän arvostetuksi ja rakastetuksi.

Yhdysvalloissa sijaitsevan Georgian yliopiston tutkijat kysyivät 468 naimisissa olevalta henkilöltä heidän taloudellisesta hyvinvoinnistaan, tavoistaan kommunikoida sekä kuinka paljon kiitollisuutta he tunsivat kumppaniaan kohtaan.

Tutkijoille selvisi, että kiitollisuus ennakoi sitä, kuinka onnelliseksi henkilöt tunsivat olonsa avioliitossaan, vaikka he olisivat eläneet vaikeita aikoja suhteessaan.

”Vaikka parilla olisi vaikeaa, kiitollisuus parisuhteessa voi auttaa edistämään positiivisia lopputuloksia suhteissa”, Barton sanoi.

Bartonin mukaan tutkimus on ensimmäinen, joka on dokumentoinut, miten olonsa tunteminen arvostetuksi kumppanin taholta voi suojata avioliittoja.

”Se korostaa käytännöllistä tapaa pareille vahvistaa suhdettaan, varsinkin jos he eivät ole mestareita kommunikoimaan konfliktitilanteissa”, Barton totesi.

Jos haluat suhteesi kestävän, ole kiitollinen ja muista sanoa taikasana ”Kiitos”.

Lähde: Metro