Nuorten naisten keskuudessa koetetaan karistaa kiloja laksatiiveilla, mikä ei ole kuitenkaan hyvä tapa.

Monelle naiselle on varmasti hyvin tuttua paine sukupuolistereotypioiden noudattamisesta – pitäisi käyttää meikkiä tai käyttäytyä ja pukeutua tietyllä tavalla. Women’s Healthin mukaan uusi tutkimus on nyt selvittänyt, että tämä tunne saa nuoria naisia turvautumaan laksatiivien käyttöön laihduttamisessa.

Pediatrics-journalissa julkaistussa, kuusi vuotta kestäneessä tutkimuksessa osallistujia pyydettiin kertomaan kuinka usein he käyttivät laksatiiveja joko laihduttaakseen tai estääkseen painoa nousemasta. Tutkimukseen osallistui 13 683 miestä ja naista, iältään 13-25-vuotitaita.

Women’s Healthin mukaan valitettavasti 23-vuotiaisiin mennessä yksi viidestä seksuaalivähemmistöön kuuluvasta naisesta (eli naiset eivät tunnistautuneet heteroiksi) kertoi käyttäneensä laksatiiveja. He turvautuivat niiden käyttöön yli kaksi kertaa enemmän kuin heteronaiset.

Tutkimuksessa ilmeni myös, että seksuaalisesta suuntautuneisuudesta huolimatta ne naiset, jotka kokivat enemmän painetta noudattaa sukupuolistereotypioita (etenkin ulkonäköön liittyviä), ottivat 50 prosenttia todennäköisemmin laksatiiveja kuin naiset, jotka eivät kertoneet tuntevansa paineita noudattaa stereotypioita.

Women’s Health huomauttaakin, että tutkimus antaa yhden syyn lisää huuhtoa sukupuolistereotypiat vessanpöntöstä alas – lopullisesti. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Mitä mieltä sinä olet tästä surullisesta tutkimustuloksesta? Kommentoi alla!

Lähde: Women’s Health