Millenniaalit ovat seksuaalisesti kokeilevampia nuoremmalla iällä, paljastaa tutkimus

Ikä, jolloin seksiä aletaan harrastaa, ei kuitenkaan ole juuri muuttunut.

Nettisukupolvi, joka tunnetaan myös nimellä millenniaalit, on paljastunut aiempia sukupolvia seksuaalisesti kokeilevammaksi, kertoo Metro. Tutkimuksen mukaan millenniaalit kokeilevat erilaisia seksiakteja enemmän ja nuoremmalla iällä.

Journal of Adolescent Health -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan enemmän kuin yksi kymmenestä millenniaalista kertoi harrastaneensa anaaliseksi 18-vuotiaaksi mennessä ja 22-24-vuotiaaksi mennessä kolme kymmennestä oli kokeillut anaaliseksiä. Perinteinen yhdyntä ja suuseksi ovat silti yleisimmät seksiaktien muodot.

”Anaaliseksiä paheksutaan edelleen, mutta asenteet vaikuttavat muuttuvan. Tiedämme yhteiskunnan tulleen hyväksyvämmäksi asioiden, kuten seksin harrastamisen samaa sukupuolta olevan kanssa, suhteen”, tutkimusta tehnyt Kaye Wellings sanoi.

Tutkimuksesta ilmeni myös, että vaikka millenniaalit ovat kokeilevampia, ei ikä seksin harrastamisen aloittamiselle ole juuri muuttunut, vaan suurelle osalle ensimmäinen kerta tapahtuu edelleen 16-vuotiaana. Verrattuna keskiarvoihin 1930-luvulta, jolloin deittailu oli erilaisempaa kuin nykyisin, ensimmäinen kerta oli 19- tai 20-vuotiaana.

Metron mukaan ei oe selvää, miksi nettisukupolvi on kokeilunhaluisempi nuoremmalla iällä. Osan mielestä syy voi olla siinä, että pornoa on entistä helpommin saatavilla, kun taas vaikuttava tekijä voi myös olla se, ettei seksuaaliseen kokeiluun suhtauduta niin tuomitsevasti.

Wellingsin mukaan lisää tutkimuksia tarvitaan, jotta voidaan ymmärtää, miksi nuoremmat sukupolvet ovat kokeilevampia. Merton mukaan kuitenkin sitä odotellessa voi juhlistaa sitä, että millenniaalit poistavat seksiin liittyvää häpeää ja selvittävät, mistä itse pitävät – mikä on hyvä asia, kunhan muistaa tehdä sen turvallisesti.

Lähde: Metro