Matkustelu hyödyttää parisuhdettakin – lue miten

Yhteisen matkan varaaminen ja tekeminen voi olla hyvästä parisuhteelle.

Matkustelu on yleensä monille mukavaa puuhaa ja kesälomat kuluvatkin reissatessa. Alle on listattu faktoja, jotka todistavat matkustelun olevan hyvästä sinulle ja kumppanillesi.

Matkustelu hyödyttää parisuhdettakin näillä tavoilla:

1. Matkan varaaminen voi tehostaa onnellisuuttasi

Journal of Applied Research in Quality of Lifessa julkaistun tutkimuksen osallistujat kokivat onnellisuutensa lisääntyneen jo pelkästään matkan suunnittelusta. Kohonnut mieliala kesti keskimäärin vielä kahdeksan viikkoa tämän jälkeen.

2. Lomamatkat vähentävät sydän- ja verisuonitaudin riskiä miehillä

New Yorkin osavaltionyliopiston tekemän tutkimuksen mukaan säännöllisiä, vuosittaisia lomamatkoja tekevillä keski-ikäisillä miehillä oli alentunut riski kuolemaan, etenkin sepelvaltiomataudin takia.

3. Lomamatkat parantavat naisten mielenterveyttä

Wisconsin Medical Journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan säännöllisesti matkustavat naiset ovat epätodennäköisemmin kireitä, masentuneita tai väsyneitä.

4. Yhteinen matka voi parantaa tyytyväisyyttä avioliittoon

Yllämainittu tutkimus selvitti, että naiset, jotka säännöllisesti matkustavat, ovat tyytyväisempiä avioliittoihinsa. Ne, jotka eivät taas matkustelleet useasti, kertoivat negatiivisista kokemuksista viettäessään aikaa lastensa tai kumppaninsa kanssa.

5. Lomat parantavat parisuhteen intiimiyttä

US Travel Associationin teettämän tutkimuksen mukaan yhdessä matkustavat pariskunnat ovat merkittävästi tyytyväisempiä parisuhteisiinsa, nauttivat paremmasta seksistä ja parantuneesta romantiikasta pitkään matkan jälkeen. Tutkimuksen mukaan jo viikonloppureissu todennäköisemmin tehostaa romantiikkaa kuin lahjojen antaminen.

Lähde: Your Tango


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.