Jokainen Taru sormusten herrasta -kirjat lukenut tai elokuvat nähnyt tietää, kuinka hobitit rakastavat ruokaa ja syövät muun muassa toisen aamiaisen.

Tutkimuksen perusteella tämä hobittien tapa ei ole ollenkaan hassumpi – ainakin jos verrataan koko aamupalan syömättömyyteen. Pediatric Obesity -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan kahden aamupalan syöminen on terveellisempi vaihtoehto kuin jättää aamupala kokonaan syömättä, ja se lihottaa vähemmän kuin aamupalan syömättä jättäminen.

Tutkimustulokseen täytyy suhtautua hieman varauksella: se tehtiin seuraamalla 600 koululaista parin vuoden ajan. Tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan osallistujat olivat tutkimuksen alkaessa noin 10-vuotiaita.

Tutkijat analysoivat koululaisten painon ja kiinnittivät huomion siihen, söivätkö koululaiset aamiaisen joko kotona tai koulussa, söivätkö he sitä ollenkaan vai söivätkö he sen sekä kotona että koulussa – eli kaksi joka päivä. Tutkijoille selvisi, että kaksi aamiaista syöneiden koululaisten painonnousu ei ollut erilainen muiden koululaisten keskiverto painonnousuun verrattuna.

Sen sijaan aamupalan väliin jättäneet olivat kaksi kertaa todennäköisemmin ylipainoisia kuin he, jotka söivät kaksi aamupalaa. Tutkimuksessa ei selvitetty, miksi näin on, mutta Metron mukaan syy liittyy todennäköisesti siihen, että jättämällä aamupalan väliin syö myöhemmin liikaa.

Muistutetaan vielä, että tutkimusta tehtiin lasten avulla, joten tulokset eivät välttämättä päde täysin aikuisiin. Tästä huolimatta nyt on olemassa edes pieni tekosyy elää kuin hobitti ja syödä kaksi aamupalaa.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Metro