Huonekalujätti vaihtuu toisiin myymälöihin, kun ikä alkaa kakkosen sijaan kolmosella.

Vaikka Ikean myymälät ovat yhdenlaisia labyrintteja ja tutkimuksen mukaan siellä ostoksilla käyminen voi laittaa parisuhteen äärimmäiselle koetukselle, on Ikeassa shoppailu etenkin opiskelijoiden ja nuorten aikuisten keskuudessa suosiossa – kiitos tyylikkäiden ja halpojen huonekalujen.

Jossain vaiheessa Ikean houkutus kuitenkin alkaa hiipua ja huonekaluja aletaan hankkia muualta. Earnestin tekemä tutkimus onkin nyt selvittänyt perehtymällä 43 000 ihmisen kulutustottumuksiin, minkä ikäisenä Ikeassa shoppailu jää nuoremmille ja kasvat irti Ikeasta.

Tutkimuksesta ilmeni, että huipussaan Ikeassa shoppailu on 24-vuotiaasta eteenpäin seuraavat kymmenen vuotta. Kun ikämittariin pärähtää lukemaksi 34, alkaa Ikea-ostosten tekeminen vähentyä ja suunta käy kohti muita sisustusliikkeitä.

Tutkimuksesta uutisoineen Brit + Co -sivuston mukaan ei ole yllättävää, että 20-30-vuotiaat suosivat Ikeaa; usein sen ikäisenä sisustetaan opiskelujen aikaista asumusta ja ensimmäistä omaa asuntoa eikä budjetti huonekalujen ynnä muun ostamiselle ole välttämättä kovin iso.

Kun oma maku kehittyy ja muuttuu kenties kypsempään suuntaan – ja todennäköisesti myös tulot nousevat – ei Ikea ole enää niin houkutteleva ostospaikka. Kolmekymppiset käyvät Brit + Co:n mukaan mieluummin hieman kalliimmissa kaupoissa ja nelikymppiset suuntaavat toisiin kauppoihin esimerkiksi DIY-projektien ja kodin parannusaskareiden merkeissä.

Jos kuitenkin pidät Ikeasta ja sen tuotteista, ei mikään estä sinua tekemästä ostoksiasi siellä vielä eläkeikäisenäkin – tai suuntaamasta sinne vain niiden kuuluisien lihapullien takia.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Miellätkö sinä itsesi jo liian vanhaksi shoppailemaan Ikeassa? Tai voiko mielestäsi koskaan olla liian vanha tekemään ostoksia tietyssä paikassa? Ota kantaa kommenteissa!

Lähde: Brit + Co