Huonekalumyymälässä käynti ja tuotteiden kokoaminen voi aiheuttaa ongelmia parisuhteelle.

Kovin moni ei luultavasti ylläty siitä, että Ikealla on huono vaikutus parisuhteeseen. Wall Street Journalin julkaiseman raportin mukaan parisuhdeasiantuntijat ovat kertoneet Ikea-reissun johtavan riitaan ja samoin käy Ikean huonekaluja kasatessa.

”Myymälästä tulee kirjaimellisesti parisuhdepainajaisen kartta”, kliininen psykologi ja professori Ramani Durvasula sanoi.

Huffington Postin mukaan tämä johtuu siitä, että piilossa olevat parisuhdeongelmat kuplivat pintaan parien yrittäessä valita huonekaluja.

”Minulla on ollut pareja, jotka riitelevät voittoon asti sohvasta, josta kumpikaan ei edes pitänyt”, avioliitoneuvoja ja radiojuontaja Jane Greer kertoi Wall Street Journalille.

”Pinnan alla jokainen keskustelu on lopulta siitä, kuinka tärkeä on toiselle”, hän jatkoi.

Huonekalujen valinnan jälkeen alamäki jatkuu kotona, kun on aika koota ostokset. Durvasula kertoi usein pyytävänsä pareja kokoamaan suuren huonekalun kotona ja kertomaan myöhemmin, kuinka se sujui.

Ikealla on kuitenkin ratkaisu kokoamisriitoihin kokoamispalveluita tarjoavien yhteistyökumppaneidensa myötä, mutta huonekalut parit joutuvat edelleen itse valitsemaan – riitojen mahdollisuudesta huolimatta.

Lähde: Huffington Post