Oletko sinäkin sortunut syömään tätä vihannesta kilojen karistamiseksi?

Oletko sinä joskus päättänyt laihduttaa? Yksi ensimmäisistä asioista, mikä laihduttajan tulee ottaa huomioon, on ruokavalio. Moni laihduttaja siirtyykin usein kasvispainotteisempaan ruokavalioon, sillä kasviksissa on tunnetusti vähän kaloreita ja usein myös paljon hyödyllisiä ravintoaineita, kuten kuituja, vitamiineja ja antioksidantteja.

Mitä jokaisen laihduttajan kuitenkin tulee ottaa huomioon, on se, mitä kasviksia ruokavalioon kannattaa valikoida. Kasviksissa nimittäin on merkittäviä eroja sen mukaan, millaiset ravintoarvot niissä on. Jotkin ovatkin selkeästi parempia vaihtoehtoja kuin toiset.

Oletko huomannut elokuvia tai televisiota katsellessasi, että usein laihduttajat mutustavat erästä tiettyä vihannesta? Se on tietenkin selleri. Sinäkin olet todennäköisesti kuullut lauseen: Sellerin pureskelu polttaa enemmän kaloreita, kuin siitä saa.

Tämä on kuitenkin harhaanjohtaa väite, eikä pidä paikkaansa, ellet käytä yhden varren pureskelemiseen tuntikausia aikaa. Yksi sellerinvarsi sisältää noin 10 kaloria, etkä sinä polta niin monta sitä syödessäsi. Ei selleri tietenkään epäterveellinen ole, mutta kyllä sinäkin kaloreita on.

Huonompi puoli on se, että sellerissä ei sitten juuri muuta olekaan. Siinä on hyvin vähän C- ja K-vitamiineja ja hieman antioksidantteja, mutta moneen muuhun vihannekseen verrattuna selleri on hyvin ravintoköyhä.

Jos siis haluat jotain terveellistä ja rouskuvaa mutusteltavaa, valitse mieluummin porkkana! Se on selleriä paljon ravinteikkaampi vaihtoehto.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: My Recipes / Kuva: Alyson McPhee, Unsplash