Persoonallisuuden piirteesi voi vaikuttaa unenlaadun lisäksi myös siihen, minkälaisia unia näet.

Tutkimuksen mukaan se, kuinka helppoa sinun on nukahtaa päivän päätteeksi, voi olla kiinni persoonallisuudestasi. The Independentin mukaan tuhannen amerikkalaisen avulla toteutettu tutkimus paljasti, että introvertit (sisäänpäinkääntyneet) kärsivät ekstrovertteja (ulospäinkääntyneet) todennäköisemmin häiriintyneestä unesta.

Best Mattress Brandin teettämässä tutkimuksessa osallistujien persoonallisuutta määriteltiin Myers-Briggsin testillä. Sen jälkeen kun osallistujat olivat tehneet testin, heiltä kysyttiin joukko uneen ja unikokemuksiin liittyviä kysymyksiä.

The Independentin mukaan tutkijat saivat selville, että persoonallisuuden piirteet vaikuttavat korreloivan sekä unenlaadun että unien sisällön kanssa.

Tutkimus paljasti, että ekstrovertit nukkuvat todennäköisemmin läpi yön heräämättä ja ovat näin energisempiä päivän aikana sekä valppaampia. Tutkimuksen mukaan ekstrovertit tuntevat 17,7 prosenttia todennäköisemmin olonsa tyytyväiseksi energiatasojensa suhteen valveilla ollessaan kuin introvertit.

Unien suhteen tutkimus paljasti, että introvertit näkevät todennäköisemmin painajaisia ja epäselviä unia kuin ekstrovertit. Myös unien sisällöt vaihtelevat: ekstrovertit näkevät todennäköisemmin unta matkustamisesta kuin introvertit, jotka todennäköisemmin näkevät unta omien hampaidensa tippumisesta tai jonkin lyömisestä ilman vaikutusta.

Tutkimuksen mukaan introvertit myös nukahtavat ekstrovertteja useammin silloin, kun haluaisivat pysyä hereillä. Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: The Independent