Näillä kikoilla kodistasi ja tavaroistasi tulee entistä puhtaampia.

Vasta listasimme siivoamisen eri vaiheita sen lykkäämisestä puhtaaseen kotiin ja jälleen uuteen sotkuun. Mutta vaikka kuinka siivoaisit, saattavat osa kotisi asioista pysyä sottaisena, jos et siivoa oikeilla tavoilla.

HuffPost listasikin avuksi 5 siivousvinkkiä, jotta saat varmasti kaiken kunnolla puhtaaksi.

1. Vessanpöntöt

Vaikka kuinka suihkusi seinät ja pönttösi kiiltäisivät, saatat helposti unohtaa yhden alueen: vessanpöntön takapuolen. Vaikka sinne voi olla vaikea nähdä, pääsee sinne kertymään likaa ja mitä enemmän sitä kertyy, sen vaikeampi se on puhdistaa. Hyvä kikka pöntön takapuolen puhdistamiseksi on kääriä muutama paperi rullalle kuin tupakka, upottaa ne puhdistusaineeseen ja ujuttaa niitä edestakaisin pöntön takapuolella, jotta se puhdistuu.

2. Pyyhkeet

Ylellisiä vuodevaatteita suunnitteleva Nancy Koltes kehottaa HuffPostin mukaan luopumaan huuhteluaineiden käytöstä pyyhkeitä pestessä.

”Huuhteluaineet toimivat luomalla materiaalien päälle kerroksen, jota ei saa pois, tehden erityisesti pyyhkeistä vähemmän imukykyiset”, Koltes sanoi.

3. Lemmikkien karvat

Lemmikkien karvat voivat olla rasittavia siivota kodissasi ja päivittäisistä puhdistuksista huolimatta aina kaikkea karvaa ei saa pois. Yksi parhaista tavoista onkin kastella kumihanskat ja vetää niitä pitkin huonekaluja, mikä varmistaa, että saat pois ne, mitä imuri ja teippiharja eivät saaneet.

4. Treenivaatteet

Pelkkä pesuaineen käyttö ei välttämättä riitäkään puhdistamaan hajuja pois treenivaatteistasi. The One-Minute Cleaner Plain & Simplen tehnyt Donna Smallin suosittelee lisäämään valkoista etikkaa ja ruokasoodaa haisevien bakteerejen häätämiseksi. Laita treenivaatteesi pesuun, kuten normaalisti laittaisit ja lisää etikkaa ensimmäisellä pesukerralla. Yhden pesun jälkeen käytä puolikas kupillinen ruokasoodaa. Lopuksi laita vaatteet kuivausrumpuun.

5. Lakanat

HuffPostin mukaan on arvioitu, että ihmiset viettävät noin kolmas osan elämästään nnukkuen, mikä tarkoittaa sitä, että täytyy yrittää entistä paremmin pitää petivaatteet puhtaina. Yksi suositus on pestä lakanat kerran viikossa, mutta yhden asiantuntijan mukaan sängyssä napostelevien kohdalla se ei riitä. Siivouspalvelun omistaja Kadi Duluden mukaan heidän, jotka syövät ja napostelevat sängyssä, kannattaisi pestä lakanat joka kolmas päivä.

Lue lisää vinkkejä täältä.

Lähde: HuffPost