Kestositeiden saatavuus paranee, kun kotimainen merkki tekee uuden aluvaltauksen.

Kotimainen femtech-yritys Lunette tuo ensimmäisenä Suomessa ekologiset kestokuukautissiteet myös päivittäistavarakauppojen hyllyille. Kuukautiskupeista tunnetuksi tullut yritys laajensi syksyllä tuotevalikoimaansa kupeista pestäviin ja uudelleenkäytettäviin, kankaisiin kestositeisiin.

Kestositeiden saatavuutta parannetaan entisestään, kun ne tulevat osaksi K-Citymarkettien valikoimaa 1. maaliskuuta.

”Tämä on tärkeä vaihe niin kuukautisten kuin kestotuotteiden arkipäiväistämisessä. Kestokuukautistuotteiden nousu päivittäistavarakauppoihin muiden arkisten tarvetuotteiden rinnalle on selkeä osoitus kertakäyttönormin murroksesta”, Lunetten toimitusjohtaja Heli Kurjanen kertoo.

”Samalla se vahvistaa ajatusta kuukautisten tavanomaisuudesta. Kuukautistuotteet sopivat pestäviksi ja uudelleen käytettäviksi siinä missä muutkin arkiset hygieniatuotteet”, hän lisää.

Kestositeiden ulkopuoli on valmistettu luomupuuvillasta ja sisäpuolella on pehmeää, imukykyistä bambuviskoosia. Lunetten kestositeet on tarkoitettu kuukautisvuotoon, lievään virtsankarkailuun tai lisäsuojaksi kuukautiskupin kanssa.

Mahdollisuus valita arvojensa mukaisia tuotteita

Suomalaisen Työn Liiton teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan reilut puolet suomalaisista on koronapandemian aikana pyrkinyt vähentämään turhien tuotteiden ostamista ja ostopäätökset pohjautuvat entistäkin enemmän arvoille. Sen lisäksi suurinta osaa suomalaisista ohjaa ostopäätöksessään kotimaisuus, läpinäkyvyys ja vastuullisuus.

”Haluamme tehdä kestävän, vastuullisen ja kotimaisen vaihtoehdon löytämisestä kuluttajille mahdollisimman helppoa. Saatavuuden parantaminen antaa laajemmalle yleisölle mahdollisuuden valita arvojensa mukaisia tuotteita”, Kurjanen sanoo.

”Joillekin kuukautistuotteiden käyttäjille tämä saattaa olla ensimmäinen kerta koskaan, kun he voivat tehdä helposti arjessaan valinnan ympäristöystävällisen ja kertakäyttöisen kuukautissiteen välillä”, hän jatkaa.

Suomessa valmistetut Lunetten kestositeet sopivat erilaisille kehoille sekä herkällekin iholle, ja niillä on korkeasta kotimaisuusasteesta kertova Avainlippu-merkki – löydät lisätietoa kestositeistä, kuukautiskupeista ja jälleenmyyjistä Lunetten omilta sivuilta. Kestositeitä on saatavilla myös muilta merkeiltä.

Kerroimme aiemmin, että Demarinaiset ovat nostaneet esiin kuukautissuojien arvonlisäveron laskemisen. Voit lukea aiheesta lisää täällä.