Korvavaikku voi kertoa paljon mielialastasi – tätä on tutkittu ja tulokset olivat vaikuttavia

Sen tuntee tietysti itsekin, jos on esimerkiksi stressaantunut. Mutta sitä on vaikea sanoa, kuinka paha tilanne on muihin verrattuna.

Nyt on kuitenkin löytynyt keino, jolla ahdistuneisuuden määrää voidaan mitata erikoisella tavalla. Tästä uutisoi Bustle, jossa kerrotaan, että korvavaikku kertoo paljon ihmisen henkisestä tilasta. Fyysisiäkin oireita voi tuntea, mutta niitä eivät muut voi todistaa, kuten kireät olkapäät, päänsärky tai rintakehästä puristaminen.

Iso-Britanniassa ollaan tekemässä tutkimusta, jossa tutkitaan kuinka korvavaikusta voidaan mitata stressitasoja. Testinäyte pystytään ottamaan siten, että se ei esimerkiksi vaurioita tärykalvoja. Testissä tarkastellaan stressihormonin eli kortisolin määrää. Tätä hormonia vapautuu kehossa, kun on ahdistunut ja stressaantunut.

Kortisolin tasoja on mitattu ennen verikokeilla, joten tämä tuntuu ainakin helpommalta testinäytteeltä. Verinäyte ei myöskään ole kovin tarkka mittari, koska verikokeeseen menokin voi joitakin hermostuttaa, jolloin kortisolin määrä nousee jo siitä. Korvavahanäyte voisi antaa tarkempia tuloksia, joten toivottavasti tulokset tulevat olemaan hyviä ja tätä voi pian käyttää stressitasojen mittaamisessa.

Lähde: Bustle


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.