Jos sinulla ei itselläsi ole omaa lemmikkiä, voi videoiden ja kuvien katsominen tai pelkkä kissan tai koiran ajatteleminen auttaa piristämään.

Kun sydämesi on särkynyt tai töissä meni ylennys sivu suun, on oman Pörrön tai Mustin haliminen usein hyvä tapa piristää. Mutta jos sinulla ei ole omaa lemmikkiä, tuo tutkimus hyviä uutisia: jo kissojen ja koirien ajatteleminen voi parantaa oloasi.

Anthrozoös-journalissa julkaistua tutkimusta varten toteutettiin kolme hieman erilaista tutkimusta, joilla testattiin auttaako kissojen ja koirien ajatteleminen sosiaalisen torjutuksi tulemisen jälkeen parantamaan omaa oloa.

Ensin tutkimuksiin osallistuneita pyydettiin muistelemaan aiempaa kokemusta sosiaalisesta torjunnasta, sosiaalisesta hyväksynnästä tai fyysisestä vammasta, minkä jälkeen osallistujat kertoivat senhetkisen olotilansa.

Tämän jälkeen osallistujat nimesivät joko kissoja tai koiria (tutkimuksissa 1-3), ihmisiä (2. tutkimuksessa) tai muovileluja (3. tutkimuksessa) ennen kuin kertoivat olotilansa uudelleen. Tutkimuksen mukaan kissojen ja koirien nimeäminen vähensi sosiaalisesta torjunnasta aiheutuneita tuntemuksia.

Tutkimuksen pääkirjoittaja Christina M. Brown totesi tiedotteessa, että tämä osoittaa ihmisten hyötyvän jopa pienimmästäkin toiminnasta eläinten kanssa. Glamourin mukaan siis toisin sanoen kaikki aika, jonka olet käyttänyt kissavideoiden katsomiseen tai kissojen kuvien katsomiseen ei ole mennyt hukkaan etenkään aikoina, jolloin olet käsitellyt torjutuksi tulemista.

Aiempi tutkimus taas selvitti, että kissavideoiden katsominen antaa lisää energiaa ja piristää. Voit lukea siitä julkaistun artikkelin täältä.

Lähde: Glamour / alkuperäistutkimus