Aivot tottuvat valehteluun. Jonkun ajan kuluttua valehtelusta voi tulla lähes rutiinia.

Tuore aivotutkimus paljastaa, että ”kerran pettäjä, aina pettäjä” – sanonta voi hyvinkin pitää paikkaansa. Tutkimuksessa useat sadat osallistujat kertoivat valheita parilleen samalla kun heidän aivotoimintaa dokumentoitiin.

Jos henkilö on jo pettänyt kumppaniaan kertaalleen tai useammin, todennäköisyys pettää uudestaan on jopa kolminkertainen uskolliseen henkilöön verrattuna.

Eräs tutkija selittää, että ihmisen aivot tottuvat valehteluun, joka voi selittää miksi jotkut ihmiset pettävät kumppaniaan yhä uudelleen.Aluksi se voi toki tuntua pahalta, mutta ajan kanssa nämä tuntemukset muuttuvat tai jopa poistuvat. Tällöin valehtelu tai pettäminen muuttuu lähes osaksi persoonaa.

Surullinennainennojaakasiin_preview

Toinen selitys jatkuvalle pettämiselle voi olla myös se, että pettäjälle ei alunperinkään tullut huonoa omatuntoa tai pahaa mieltä pettämisestään, jolloin aivojen ei tarvinnut ollenkaan tottua kyseiseen mekanismiin.

Joillekin valehtelu ei todellakaan suju luonnostaan, sillä joillakin valehtelu voi aiheuttaa niin huonoa omatuntoa, että hänelle kehittyy niin kutsuttu ”anti-lying” ominaisuus. Tällöin ihminen tekee kaikkensa, jotta hänen ei tarvitsisi valehdella.
Lähde: independet.co.uk