Liian tiheä suihkussa käyminen ei välttämättä ole hyvä asia terveytesi kannalta.

Peseytyminen ja suihkussa käyminen on osa monen päivittäisiä rutiineja, mutta tutkimuksen mukaan ei haittaa, jos jätät suihkun joinakin päivinä väliin, kertoo The Independent. Päivittäisestä suihkussa käymisestä voi olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Utahin yliopiston Genetic Science Centren mukaan liiallinen peseytyminen voi vahingoittaa ihmisen mikrobiomia, joka Independetin mukaan on kokoelma bakteereja, viruksia ja muita mikrobeja, jotka elävät kehossasi.

Nämä ovat olennainen osa terveyttä, ja Utahin yliopiston mukaan mikrobien ekosysteemin sekoittaminen voi aiheuttaa sairauksia. The Independentin mukaan lopputuloksena immuunijärjestelmä, ruoansulatus ja jopa sydän voivat kärsiä.

Amazonin sademetsän alueella asuvien yanomamien avulla tehty tutkimus paljasti, että alueella asuvilla on paljon rikkaampi mikrobiomia iholla ja suurin bakteerien ja geneettisten toimintojen monimuotoisuus, mitä ihmisryhmällä on koskaan raportoitu. Heillä oli jopa bakteereja, joilla oli antibioottiresistenssi, vaikka eivät koskaan olleet tekemisessä antibioottien kanssa.

The Independentin mukaan vaikka tutkimus totesi, että länsimaistuminen eli innokas, shampoo-pesuja sisältävä elämäntapa merkittävästi vaikuttaa ihmisten mikrobiomin monimuotoisuuteen, ei tutkimuksessa voitu kertoa, kuinka usein suihkussa pitäisi loppujen lopuksi käydä.

Kuinka usein sinä käyt suihkussa? Minkälaisia ajatuksia tutkimus herätti? Kerro se kommenteissa!

Lähde: The Independent