Tutkimuksen mukaan kasvojooga sai naiset näyttämään nuoremmalta kuin he todellisuudessa olivat.

Nuorekkaampaa ulkonäköä tavoittelevien kannattaa kokeilla kasvojoogaa, sillä tutkimuksen mukaan se voi saada näyttämään ikäistään nuoremmalta. The Independentin mukaan tutkimus paljasti, että kasvojoogana tunnettujen harjoitusten tekeminen päivittäin vähensi keski-ikäisten naisten ikääntymisen merkkejä heidän kasvoista noin kolmella vuodella.

Chicagolaisen Northwesternin yliopiston tutkimukseen rekrytoitiin 27 naista, jotka tekivät säännöllisesti 30 minuuttia kestäviä kasvoharjoituksia 20 viikon ajan. Tutkimukseen osallistuneet 40-65-vuotiaat naiset opettelivat 32 erilaista harjoitusta ja tekivät niistä jokaista noin minuutin ajan.

Asiantuntijoita pyydettiin arvioimaan osallistujien ikä sekä ennen että jälkeen tutkimuksen. The Independentin mukaan kasvoharjoituksia tekemällä keskimääräinen ikä laski 50,8 vuodesta 48,1 vuoteen.

”Olettaen, että nämä löydökset vahvistetaan suuremmasta tutkimuksessa, on yksilöillä nyt halpa, myrkytön tapa näyttää nuoremmalta tai laajentaa muita kosmeettisia tai anti-ageing-hoitoja”, tutkimusta johtanut ihotautiopin professori Murad Alam kertoi.

Tutkimukseen osallistuneet naiset kertoivat olevansa erittäin tyytyväisiä lopputulosten kanssa 20 viikon jälkeen ja huomasivat parannusta tapahtuneen lähes kaikilla kasvojen osa-alueilla, joita tutkimuksessa arvioitiin, kertoo Northwestern Now.

The Independentin mukaan tutkimukseen osallistuneiden kasvojoogaan lukeutui muun muassa harjoituksia, joissa suulla muodostettiin O, poskilihaksia nostettiin hymyilemällä ja poskia hierottiin sormenpäillä. Yhdessä harjoituskessa osallistujien piti hymyillä ilman, että hampaat tulevat esiin.

Kasvojooga kehitetti alun perin New Yorkissa vuonna 2007 joogaopettaja Annelise Hagen. Sen jälkeen kasvojoogan suosio on noussut ja The Independentin mukaan sitä opettavat lukuisat ammattilaiset.

Tutkimus julkaistiin JAMA Dermatology -journalissa. Voit lukea siitä lisää täällä, missä on esillä myös esimerkkejä tutkimuksessa tehdyistä kasvojoogaharjoituksista.

Lähde: The Independent, Northwestern Now