Porkkanasta tehty mehu on hyvää sekä erittäin ravitsevaa, joten sitä kannattaa juoda joka päivä.

Porkkanamehu on myös erittäin terveellistä. Kun juot sitä joka päivä, saat siitä monia terveyshyötyjä. Siitä löytyy esimerkiksi kaliumia, K- ja A- vitamiinia sekä karoteenia. Tässä alla on kymmenen hyvää syytä juoda porkkanamehua, joista jo jokainen yksistäänkin taitaa saada sinutkin sen juojaksi.

1. Voi parantaa näköä

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että porkkanamehun sisältämillä luteiinilla, zeaksantiinilla, beetakaroteenilla ja C-vitamiinilla on kaikilla tärkeä rooli oksidatiivisten silmävaurioiden torjunnassa ja ikääntymiseen liittyvän silmänpohjan rappeuman riskin vähentämisessä.

2. Voi saada ihon hehkumaan

C-vitamiini tekee iholle hyvää ja sitähän löytyy porkkanamehusta paljon. Sitä voi toki levittää purkista iholle, mutta on paljon tehokkaampaa ja varmasti mukavampaa juoda sitä porkkanamehun mukana. C-vitamiini kiihdyttää elimistön kollageenin tuotantoa, joka laskee vanhetessamme. Se voi myös suojata auringon aiheuttamilta vaurioilta.

3. Auttaa vähentämään sydänsairauksien riskiä

Tutkimuksen mukaan riittävällä kaliumin saannilla on tärkeä rooli verenpaineen säätelyssä sekä aivohalvauksen riskin vähentämisessä. Porkkanamehussa on paljon kaliumia. Kun juo sitä lasillisen, saa siitä jo 15 prosenttia kehon päivittäisestä kaliumtarpeesta.

4. Ylläpitää suun terveyttä

Porkkanasta löytyvät C-vitamiini ja keratiini vahvistavat, suojaavat ja korjaavat hammaskiillettä.

5. On hyvä energianlähde

Porkkanasta tehty mehu tarjoaa keholle kaivattuja ravintoaineita. Vaikka se pitää hyvin nälän loitolla, kupillinen sitä sisältää vain 80 kaloria.

6. Auttaa parantamaan kognitiivista toimintaa

Hedelmä- ja vihannesmehut voivat parantaa yleistä kognitiivista toimintaa ja samalla vähentää Alzheimerin taudin kehittymisriskiä. Tutkijoiden mukaan se johtuu esimerkiksi niiden sisältämistä tulehdusta ehkäisevistä ja antioksidanttisista yhdisteistä.

7. Voi auttaa suojaamaan maksaa

Porkkanamehussa olevien mikroravinteiden uskotaan parantavan maksan terveyttä. Siitä löytyy esimerkiksi luteiinia, jonka käytöstä rasvamaksan hoidossa on saatu hyviä tuloksia.  

8. Voi vähentää syöpäriskiä

Alustavissa tutkimuksissa on todettu, että porkkanamehun eri yhdisteillä on syöpää estävä vaikutus. Siitä löytyvien luteiinin ja beetakaroteenin havaittiin tehokkaasti hidastavan kasvua ja jopa tappavan leukemiasoluja.

9. Voi auttaa tehostamaan aineenvaihduntaa

Jos aineenvaihdunta tuntuu hitaalta, kannattaa kokeilla auttaisiko siihen porkkanamehun juominen. Siitä erityisesti löytyvä B6-vitamiini auttaa polttamaan rasvaa, proteiineja ja glukoosia, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa.

10. Voi auttaa säätelemään verensokeria

Se ei ole varmaa, että auttavatko kaikenlaisista porkkanoista tehdyt mehut säätelemään verensokeria. Violeteista porkkanoista tehdyn mehun ainakin uskotaan tekevän niin. Kaikista porkkanoista tehdyillä mehuilla on kuitenkin alhainen glykeeminen indeksi, joten ne eivät ainakaan tee pahaa verensokeriarvoille.

Jokainen näistä syistä on hyvä syy aloittaa porkkanoista tehdyn mehun juominen!

Lähde: Purewow