Kärsitkö univaikeuksista? Tee tämä tietty asia heti aamulla, ja se voi auttaa

Kärsitkö sinäkin univaikeuksista? Et ole yksin!

Erilaiset uni- ja nukahtamisvaikeudet ovat nykyään todella yleisiä ympäri maailmaa, ja niitä kärsii yllättävän suuri osa aikuisväestöstä.

Usein univaikeudet johtuvat stressistä, ja siitä, että teemme vääriä asioita iltaisin ja päivän aikana. Voimme nukkua liian pitkiä päiväunia, syödä liikaa iltaisin, juoda kofeiinia liian myöhään ja katsella liikaa laitteita, jotka hehkuvat sinistä valoa.

Myös epäsäännöllinen unirytmi, sotkuinen makuuhuone ja mielenterveysongelmat kuten ahdistus ja masennus voivat aiheuttaa uniongelmia.

Hyvä puoli on kuitenkin se, että univaikeuksiin on olemassa paljon erilaisia helpotuskeinoja. Yksi niistä on erityisen helppo.

Yksi yksinkertainen temppu, joka voi auttaa sinua saamaan paremmat yöunet, on eräös aamuisin tehtävä rutiini.  Eräs tutkimus osoitti, että 74 % vastaajista sanoi nukkuvansa paremmin, kun he kömpivät yöllä siististi pedattuun sänkyyn.

Vaikka sängyn laittaminen aamulla saattaa tuntua pieneltä tehtävältä, se voi luoda ylpeyden tunnetta, luoda rauhallisen ympäristön, parantaa mielialaa, rohkaista sinua tarttumaan muihin tehtäviin päivän aikana ja auttaa sinua nukkumaan paremmin yöllä.

Unettomuus voi tuntua ylitsepääsemättömältä taistelulta, joten voi olla yllättävää, että niinkin yksinkertainen asia kuin sängyn petaaminen aamulla voi vaikuttaa niin paljon – mutta se on totta.

Ihmiset saattavat nukkua paremmin pedattuaan sänkynsä aamulla, koska se edistää hyvää unihygieniaa, ja kotiin tuleminen juuri pedattuun sänkyyn auttaa kohottamaan mielialaa, alentamaan stressitasoa ja edistämään rauhallista ja rentouttavaa ympäristöä makuuhuoneessa. Lisäksi sängyn petaaminen aamulla estää sotkemasta sitä tai palaamasta sänkyyn päivän mittaan ja auttaa luomaan vahvan assosiaation sängyn ja rauhallisen unen välille.

Jollet jo tee sitä, nyt kannattaa siis alkaa petaamaan sänky aina aamuisin heräämisen jälkeen!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life