Tiesitkö, että tätä virhettä ei kannata tehdä omissa häissä?

Kukaan ei varmaankaan naimisiin mennessään oleta olevansa myöhemmin matkalla kohti avioeroa, mutta ikävä kyllä fakta on se, että vaikka kukaan ei sitä omalla kohdallaan oletakaan tapahtuvan, valtava määrä avioliittoja päättyy lopulta avioeroon.

Vaikka syitä avioeroon on loputtomasti, aivan kuten avioparejakin, on olemassa kuitenkin tiettyjä asioita, joiden perusteella voi päätellä eron syitä, ja yleisiä syitä eroon.

Mielenkiintoista kyllä, eräässä tutkimuksessa saatiin selville, että jopa pariskunnan häät saattavat olla merkki tulevasta avioerosta. Häiden perusteella voidaankin siis päätellä melko tarkkaan, kuinka todennäköistä on, että aviopari tulee myöhemmin eroamaan.

Tutkimuksessa saatiin nimittäin selville, että jos pariskunta käytti häihinsä paljon rahaa, erosivat he todennäköisemmin myöhemmin. Tutkimuksessa tutkittiin yli 3000 ihmisen häitä ja avioliittoja, ja tulos oli melko yllättävä: pariskunnat, jotka käyttivät häihinsä yli 20 000 euroa, erosivat 46 % todennäköisemmin kuin pariskunnat, jotka käyttivät häihinsä vain 5000–10 000 euroa. Jos häihin puolestaan käytti 10 000–20 000 euroa, oli eroamisen todennäköisyys 29 % suurempi, kuin enintään kymppitonnin häihinsä investoinneilla pareilla.

Mitä halvemmat häät, sitä vakaampi avioliitto, näyttää tutkimus osoittavan. Mistä tämä sitten johtuu? Asiantuntija arvelee, että pariskunnat, jotka haluavat edulliset häät, sopivat todennäköisesti keskenään yhteen poikkeuksellisen hyvin. Toisaalta voi myös olla, että ison rahasumman säästäminen vapauttaa pariskunnan taloudelliselta stressiltä, mikä puolestaan tekee avioliitolle hyvää.

Jos olet siis suunnittelemassa häitä, kannattaa selkeästi pitää kukkaronnyörit tiukemmalla! Näin avioliittosi todennäköisesti kestää paremmin!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life