Vaikka joulu on vain kerran vuodessa, kehosi ei ehkä kiitä sinua tällä hetkellä tästä ihania herkkuja sisältävästä herkutteluajasta. Muutamakin päivä konvehtien, kinkun ja muiden herkkujen parissa tuntuu ja näkyy.

Sillä on kuitenkin eniten väliä, mitä teet ja mitä syöt uudenvuoden ja joulun välissä kuin joulun ja uudenvuoden välissä, joka kestää vain noin viikon. Popsugar -sivustolla kerrotaan kuinka pääset taas takaisin terveellisten elämäntapojen pariin, nyt kun vuosi 2022 alkaa olla pian lopuillaan ja pian herkuttelu saa loppua.

Aloita sillä, että juot vettä, jos sinulla on turvonnut olo

Suolaisten ruokien syöminen turvottaa. Se sitoo kehoon nestettä. Vaikka voisi luulla, että kun juo vettä, tila vain pahenee. Mutta vedenjuonti auttaa poistamaan kehosta ylimääräistä nestettä, jota liika suola on kehoon sitonut. Muista kuitenkin, että et juo vettä liikaa etkä kerralla suuria määriä.

Älä syö liian raskaasti ennen nukkumaanmenoa

Riittävä lepo parantaa myös oloa. Kannattaa syödä kevyt iltapala, koska liian raskas iltapala voi häiritä yöunia. Ja kun tarkoitus on siirtyä takaisin terveellisiin elämäntapoihin, ei raskaita iltapaloja kannata senkään takia syödä.

Harrasta liikuntaa ja tunnet olosi heti paremmaksi

Tämä on tietysti selvä asia, että nyt on hyvä hetki palata liikunnan pariin. Kun liikutat kehoasi, se venyttää lihaksiasi ja saa veren kiertämään. Se myös vapauttaa endorfiineja, jotka saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi.

Palaa säännölliseen elämänrytmiisi

Joulun ja uudenvuoden juhlinta on rentouttavaa. Mutta kun vuosi on vaihtunut, on hyvä siirtyä takaisin säännölliseen elämänrytmiin. Kannattaa tehdä jonkinlainen suunnitelma, jonka mukaan aikataulutat päivän tehtäväsi, ruokailut ja sen milloin menet illalla nukkumaan ja heräät.

Muista liikkua, syödä terveellisesti ja levätä tarpeeksi!

Lähde: Popsugar