Joogasta uintiin: Näin paljon erilaiset harrastukset kuluttavat kaloreita

Liikunta tekee hyvää ja on tärkeä osa terveellisiä elämäntapoja.

Jos olet joskus miettinyt, kuinka paljon lempiharrastuksesi kuluttaa kaloreita tai millainen harrastus kuluttaa enemmän kaloreita kuin jokin toinen, voi vastaus löytyä alta. Shape vertaili erilaisia harrastuksia keskenään siinä, kuinka paljon ne kuluttavat kaloreita (kcal) tunnissa.

Alta selviää, miten paljon kahdeksan erilaista harrastusta kuluttaa kaloreita. Kulutus on laskettu noin 65 kiloa painavan naisen mukaan.

1. Juokseminen vai uinti?

Uimisessa on monia hyviä puolia, kuten koko kroppaan vaikuttava treeni, joka ei rasita liikaa niveliä. Jos kuitenkin kaipaat kunnon kaloreiden polttoa, on juokseminen silloin parempi vaihtoehto. Jos juokset noin 11 kilometrin tuntivauhtia tunnin ajan, poltat noin 700 kaloria, kun taas uimalla 45 metriä minuutissa tahdilla poltat noin 550 kaloria tuntia kohden.

2. Pyöräily vai rullaluistelu?

Kaksi rengasta on parempi kuin kahdeksan. Jos poljet noin 20 kilometrin tuntivauhtia tunnin ajan, esimerkiksi työmatkasi, poltat 560 kaloria. Se on noin 60 kaloria enemmän kuin rullaluistelemalla.

3. Patikointi vai ratsastus?

Ratsastus on samalla hyvää keskivartalotreeniä, mutta enemmän kaloreita kuluttaa patikoimalla. Patikointi kuluttaa 400 kaloria tunnissa, kun taas ratsastus vain 27 kaloria.

4. Jooga vai reipas kävely?

Voisi ehkä olettaa, että reipas kävely voittaa tämän parivaljakon, mutta niin ei ole. Jooga kuluttaa 340 kaloria tunnissa, kun taas reipas kävely 4 kilometrin tuntivauhtia kuluttaa 242 kaloria tunnissa.

Lähde: Shape


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.