Pelkkä lautaselle ja mikroon -taktiikka ei tarjoa parasta mahdollista lopputulosta.

Toisinaan käy niin, ettei pitseriasta ostettua pitsaa jaksakaan syödä kerralla, vaan sillä saa herkutella myös toisellakin kertaa. Osa popsii jäljelle jääneen pitsan kylmänä, mutta moni sen sijaan lämmittää jämät vain laittamalla palaset lautaselle ja mikroon.

On kuitenkin parempikin tapa lämmittää aiemmin syömättä jäänyt osa pitsaa ja siihen tarvitaan avuksi paistinpannu. Newyorkilainen pizzeria Roberta’s Pizza on tehnyt asiakkailleen kätevät ohjeet, miten lämmittää ylijäänyt pizza oikein ja ohjeet on jaettu Redditissä muun maailmankin iloksi.

Ohjeiden avulla kylmän pitsan lämmittäminen sujuu helposti:

– Laita pitsa tarttumattoman pinnan omaavalle paistinpannulle ja kohtalaisella lämmöllä antaa pitsan lämmetä pari minuuttia tai kunnes pohja on rapea.

– Lisää kaksi tippaa vettä kuumalle pannulle, mutta ei niin, että se osuu pitsaan, säädä lämpö alhaiseksi ja laita paistinpannun kansi pannun päälle.

– Anna pitsan olla kannen alla minuutin ajan alhaisella lämmöllä, jotta juusto sulaa.

Roberta’s Pizzan mukaan tällä tavoin pitäisi kylmästä ja kovettuneesta pitsapalasta tulla herkullisempi kera rapean pohjan, sulaneen juuston ja mehukkaan reunan.

Alta näet vielä Redditsissä julkaistun kuvan ohjeista:

83787c089ff0438ea7f8f9d1ff36263d
Lähde: Reddit

Miten sinä lämmität ylijääneen pitsan vai herkutteletko sen aina kerralla? Kommentoi alla!

Lähde: Metro