Kun hymyilee, se tuntuu hyvältä, mutta se tekee meille hyvää monella muullakin tavalla.

Asiantuntijan mukaan päivän aikana kannattaisi hymyillä vähintään seitsemän minuutin ajan, jolloin siitä saisi mahdollisimman monia hyötyjä. Hymyileminen vähentää ensinnäkin stressiä, johon ei hetken kestävä hymy toimi.

Jos hymyilee päivän aikana tarpeeksi ja se laskee stressiä, suukin voi paremmin. Stressi nimittäin vahingoittaa enemmän suuta kuin voisi luulla. Se voi aiheuttaa hampaiden narskuttelua ja suussa olevien lihasten jumittumista. Niistä voi aiheutua suuhun ja leukaan ongelmia.

Hymyileminen voi myös parantaa immuniteettia, koska se vapauttaa dopamiinia ja lisää siten immuunijärjestelmän vasta-aineiden tuotantoa.

Hymy voi myös alentaa verenpainetta, erityisesti ja hymyilemisen lisäksi nauraa oikein kunnolla. Se johtuu esimerkiksi siitä, että nauraminen voi alentaa sydämen ja hengityksen tiheyttä. Myöskin tässä tapauksessa se vaikuttaa suun terveyteen, koska korkea verenpaine on yhdistetty huonoon suuterveyteen.

Suun terveys vaatii kuitenkin paljon muutakin kuin, että hymyilee. Mutta kannattaa silti hymyillä joka päivä, koska siitä on niin paljon muitakin terveyshyötyjä.

Lähde: Mirror