Miehet sen sijaan suhtautuvat vartaloihinsa varmemmin kuin naiset painostaan huolimatta.

Moni nainen kamppailee itsetuntonsa ja kehonkuvansa kanssa sekä kokee ulkonäköpaineita. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan naiset ovatkin tyytyväisimpiä omassa kehossaan, kun ovat käytännössä alipainoisia, kertoo Metro.

Fitnessyritys FitRatedin teettämään kyselyyn vastasi yli tuhat ihmistä ja sen tuloksista ilmeni valitettava tilanne: mitä korkeampi painoindeksi on, sitä vähemmän he tuntevat varmuutta vartalonsa suhteen.

”Tutkimuksemme mukaan naiset tunsivat eniten varmuutta vartalonsa kanssa, kun olivat alipainoisia ja heidän painonindeksinsä oli alle 18,5. Ne naiset, joiden painoindeksi oli 18,5 ja 24,9 välillä, arvioivat asteikolla 1-5 varmuutensa kehonsa suhteen 3,4:ksi, kun taas ylipainoisilla ja liikalihavilla naisilla arviot olivat 2,8 ja 2,1”, FitRated totesi.

Metron mukaan terveyttä laihuuden sijaan tukeva FitRated huomautti, että laihuus ei aina tarkoita sitä, että on terve ja pelkkä laihuus ei ole positiivinen tavoite.

”Vaikka sitä markkinoidaan kauniina, laihuus ei välttämättä tarkoita terveellistä kaikille. Tietyt rasvat voivat olla erityisen vaarallisia ja vaikea havaita ja alipaino voi tuottaa omat komplikaationsa, kuten heikentyneet immuniitoiminot, hedelmättömyyttä ja viivästymistä kehityksessä”, FitRated sanoi.

Metron mukaan miesten kohdella tulokset eivät ole yhtä murheelliset. Miehet tunsivat eniten tyytyväisyyttä vartalonsa suhteen, kun heidän painonsa oli terveissä lukemissa ja tunsivat lähes samoin vartalostaan, vaikka olivat ylipainoisia tai alipainoisia.

Tutkimuksessa myös ilmeni, että ylipainoiset miehet arvioivat varmuuttaan kehonsa suhteen lähes samalla lukemalla kuin naiset, joilla oli terve painoindeksi.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia