Mehujäätelö sopii kesään kuin nenä päähän ja tekemällä itse saat juuri sen makuisia kuin haluat.

Mehujää on yksi täydellisimmistä tavoista virkistäytyä ja herkutella kesäpäivinä. Tätä herkkua ei ole myös kovin vaikea valmistaa itse kotioloissa, jolloin myös voit kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä – vain mielikuvituksesi ja mieltymyksesi ovat rajana.

Jos kuitenkin ideat omiin jäätelöihin ovat hieman hukassa, on alle listattu 6 kokeilemisen arvoista mehujätskiä sekä linkit niiden valmistusohjeisiin.

Vadelmaa ja piimää

Tässä hieman tuhdimmassa mehujäätelössä on hapankermaa, piimää ja tuoreita vadelmia. Jos haluat hieman keveämmän version, voi hapankerman ja piimän vaihtaa maustamattomaan, rasvattomaan jogurttiin. Löydät esimerkkikuvan sekä helpon ohjeen sen tekoon täältä.

Sateenkaarijätskit

Näissä mehujäätelöissä on sateenkaaren kauniit värit yhdessä sekä ne ovat todella hedelmäiset. Aineksina on käytetty muun muassa mansikoita, appelsiinia, mangoa, pinaattia ja banaania. Samaisella ohjeella syntyy myös sateenkaarismoothiet. Löydät ohjeen täältä.

Kiivimehujää

Tämä vetoaa niin aikuisin kuin lapsiin ja sen valmistukseen ei tarvitse kuin neljä kiiviä, vettä, sokeria ja tuoretta limetin mehua. Löydät ohjeen pirtsakan vihreään mehujätskiin täältä.

Melonimehujäätelö

Jos vesimeloni on jo itsestään virkistävä kesäherkku, se voi olla sitä vielä enemmän, kun se on mehujään muodossa. Pilkkomalla haluamaasi melonia, olipa se sitten vesimelonia, hunajamelonia tai cantaloupea, ja yhdistämällä siihen muun muassa sitruunamehua ja vaniljajogurttia, saat herkullisia jäätelöitä aikaiseksi. Lue ohje täältä.

Vesimelonilta näyttävä jätski

Kiivin, kookosmaidon, vesimelonin ja suklaahippujen avulla valmistuu syötävän suloinen mehujäätelö, joka näyttää vesimelonilta, maistuu vesimelonilta, mutta myös muultakin. Löydät ohjeen täältä.

Ananas-appelsiini-banaani-jätski

Ananas, appelsiini ja banaani ovat tyypillisiä smootie-aineksia, mutta nyt niistä tehdään jäätelöä. Ne ovat erittäin helppo valmistaa, sillä niiden tekoon ei tarvita muuta kuin jo mainitut syötävät. Voit lukea tarkan ohjeen täältä.

Voit lukea lisää ohjeita ja inspiraatiota kotitekoisiin jäätelöihin täältä.

Mikä näistä kuulostaa sinun mieleesi herkullisimmalta? Kerro alla kommenteissa!

Lähde: Country Living