Hedelmät maistuvat muutenkin kuin tuoreena – katso neljä vinkkiä

Hedelmien ei tarvitse aina olla tuoreita ja suoraan kaupan hedelmä- ja vihannesosastolta.

Jos kaupassa myynnissä olevat hedelmät vaikuttavat siltä, että niiden parhaat päivät ovat jo takana, siirry eri osastolle etsimään täydennystä hedelmävarastoosi. Science of Food Agriculture -julkaisu selvitti, että purkkipersikat ja tuoreet persikat sisältävät suurin piirtein saman verran antioksidantteja.

Read It Before You Eat It -kirjan tehnyt Bonnie Taub-Dix antoi vinkkejä hedelmien syömiselle muutenkin kuin tuoreena:

Kuivatut

Kuivatuissa hedelmissä on usein enemmän kuitua kuin tuoreissa hedelmissä ja ne ovat ideaali välipala ja hyvä lähde välittömälle energialle. Niissä on kuitenkin myös enemmän sokeria ja niitä on helppo syödä liikaa, joten kannattaa muistaa hillitä annoskokoja.

Soseet

Hedelmäsoseista on helppo saada päivän hedelmätarpeet täyteen. Koeta valita sose, joka on 100 prosenttisesti hedelmää ilman säilöntäaineita ja maissisiirappia. Puristeltavat sosepussit ovat helppo ja nopea vaihtoehto.

Hedelmäsiivut

Nämä pureskeltavat siivut kuivattua hedelmäsosetta saattavat sisältää lisättyä sokeria, mutta jos se ei ole ensimmäinen ainesosa, nämä ovat terveellinen vaihtoehto karkeille.

Pakasteet

”Nämä usein pikajäädytetään pellolla, joten ravintoaineet lukittuvat hedelmiin ja ne ovat joskus terveellisempiä kuin tuoreet hedelmät, jotka on kuljetettu maan läpi”, Bonnie Taub-Dix sanoo. Lisää pakastettuja hedelmiä smoothiejuomiin tai muffineihin.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.