Jos haluat jälkikasvusi pitävän liikunnasta, kannattaa raskauden aikana kuntoilla.

Odottavan äidin raskauden aikainen kuntoilu voi auttaa synnyttämään kuntoiluun positiivisesti ja innokkaammin suhtautuvia lapsia. Tämä selviää The FASEB Journalissa julkaistusta tutkimuksesta.

Cosmopolitanin mukaan tutkimusta varten tutkijat arvioivat geneettisesti identtisten hiirten jälkikasvua. Emohiiret jaettiin kahteen ryhmään: niihin, joilla oli juoksupyörä käytössään ja käyttivät sitä poikasten odotuksen aikana, ja niihin, joilla ei ollut juoksupyörää.

Tutkimuksen mukaan kummankaan ryhmän hiirten poikaset eivät osoittaneet minkäänlaista kiinnostusta liikunnan suhteen ollessaan todella pieniä. Kun hiirenpoikaset olivat kasvaneet nuoriksi ja aikuisuuteen, alkoivat juoksupyörää käyttäneiden emojen poikaset käyttää enemmän aikaa juoksupyöriensä parissa sekä liikkua ympäri häkkiään useammin kuin juoksupyörättömien hiiriemojen poikaset.

Vaikka hiiret selvästi eroavat ihmisistä, yksi tutkimusta tehneistä tutkijoista kertoi tutkimustulosten antavan ymmärtää, että äidin raskauden aikainen liikunta todennäköisesti vaikuttaa hänen jälkikasvunsa liikuntaan.

Cosmopolitanin mukaan vaikutuksen voi selittää mahdollisesti se, että kohdussa ”hytkyminen” muuttaa kehitystä vauvan aivojen osissa, jotka vastaavat motoriikasta ja käytöksestä. Toinen selitys voi olla se, että kuntoillessaan raskauden aikana äidit tuottavat biokemikaaleja, jotka istukan kautta siirtyvät vauvaan ja vaikuttavat vauvan geneettiseen rakenteeseen ja fysiologiaan.

Aiheesta tarvitaan lisätutkimuksia yksityiskohtien selvittämiseksi. Cosmopolitanin mukaan monet asiantuntijat kuitenkin suosittelevat raskaana olevia naisia harrastamaan ainakin 30 minuuttia kohtalaista liikuntaa monena päivänä, jos lääkäri näyttää sille vihreää valoa.

Voit lukea lisää The FASEB Journalissa julkaistusta tutkimuksesta täältä.

Lähde: Cosmopolitan