Jos haaveilet pitkistä ja kiiltävistä hiuksista, silloin sinun kannattaa syödä sellaisia asioita, joista on siihen apua. Tässä esitellään niistä viisi erittäin hyvää vaihtoehtoa.

Ravitsemusterapeutti Rick Hay on esitellyt Healthista-lehdelle nämä viisi asiaa, joista hiukset pitävät. Niitä syömällä hiukset näyttävät myös terveemmiltä ja kauniimmilta. Vaikka monet hankkivat hiustuotteita, jotta hiukset näyttäisivät paremmilta, vaikuttaa siihen myös se mitä syömme. Terveellinen ruokavalio näkyy myös hiuksissa.

Tärkeiden ravintoaineiden puutosten lisäksi hiukset kärsivät myös stressin, hiustenkuvaamisen, suoristamisen, värjäämisen sekä monen muun asian takia. Siksi kannattaa tarjota keholle tarpeeksi vitamiineja ja ravintoaineita, joka näkyvät myös hiuksissa. Sen takia on hyvä syödä ruokia, joissa on paljon A-, C-, ja E-vitamiinia sekä terveellisiä rasvoja. Tässä alla olevat viisi ruokaa ovat juuri sellaisia.

1. Kurpitsan siemenet

Kurpitsan siemenissä on paljon sinkkiä, jolla on tärkeä rooli hiusten kasvussa ja niiden korjaantumisessa. Niistä löytyy myös Cucurbitin-nimistä aminohappoa, joka edistää hiusten kasvua.

2. Rasvainen kala sekä levät

Rasvaiset kalat, kuten lohi ja makrilli, sisältävät paljon proteiinia, seleeniä sekä D3- ja B-vitamiinia. Nämä kaikki tekevät hiuksista vahvat ja terveen näköiset. Ne myös suojaavat hiuksia ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Jos et syö kalaa, voit syödä esimerkiksi levää sisältäviä öljyjä, koska nekin ovat täynnä hiuksia ravitsevia aineita kuten rautaa sekä B- ja C-vitamiinia. Muita Omega 3 -lähteisiin kuuluvia lähteitä ovat chia-siemenet, soijapavut, pellavansiemenet ja edamamepavut.

3. Bataatti

Bataatit sisältävät paljon beetakaroteenia, jonka keho muuttaa A-vitamiiniksi. A-vitamiini on elintärkeää solujen kasvamiselle, joita myös hiussolut ovat. Siksi se voi nopeuttaa hiusten kasvua ja tehdä niistä paksummat. A-vitamiini suojaa myös päänahkaa.

4. Avokado

Avokadoista löytyy kaikkea mahdollista, jotka tekevät hiuksille hyvää. Ne sisältävät esimerkiksi A-, C-, ja E-vitamiinia, antioksidantteja, kaliumia, magnesiumia ja folaattia, jotka vahvistavat hiuksia ja edistävät niiden kasvua sekä parantavat päänahan kuntoa ja estävät hiustenlähtöä.

5. Saksanpähkinät

Saksanpähkinöistä löytyy lähes kaikkea samaa kuin edellä mainituista esimerkiksi Omega 3 -rasvahappoja ja E-vitamiinia, jotka pitävät päänahassa esiintyvät bakteeri- sekä sieni-infektiot loitolla, koska ne ovat antibakteerisia. Saksanpähkinät suojaavat hiuksia myös auringonaiheuttamilta vaurioilta ja pitävät hiukset kiiltävinä. Siksi niitä kannattaa syödä päivän aikana kourallinen.

Lähde: Healthista