Gynekologin kommentit ovat reaktio uutisiin siitä, että naiset käyttävät Vicks-voidetta emättimiensä ”puhdistamiseen”.

Kanadalainen gynekologi Jen Gunter on puhunut naisten emättimien luontaisen hajun puolesta. Gunter on blogikirjoituksessa muistuttanut, että on täysin normaalia, että emättimellä on oma hajunsa ja miesten pitäisi hyväksyä se.

Gunterin mukaan naisten pitäisi jopa lopettaa sellaisten miesten tapailu, ketkä kehottavat naista käyttämään naisten hygieniatuotteita hajun takia.

”Jos sinusta tuntuu, että sinulla on jokin sairaus, mene lääkäriin”, Gunter sanoo.

”Jos sinun kumppanisi vihjailee, että keinotekoinen haju on parempi kuin emättimen normaali haju, on kumppanillasi ongelma”, hän jatkaa.

Gunterin mukaan kertomalla naisille, miten he voivat olla parempia, on klassinen tapa olla osa kehonkuva ongelmia ja Gunterin mielestä se on kaltoinkohtelun muoto.

Gunterin emättimen hajua puolustavista kommenteista uutisoineen The Independentin mukaan kommentit ovat gynekologin reaktio uutisiin siitä, että naiset käyttävät Vicks VapoRub -voidetta ”puhdistaakseen” emättimiään. Lukuista lääkärit ovat kuitenkin varoittaneet toimimasta näin, sillä voiteet ja hajustetut tuotteet voivat vahingoittaa emättimen herkkää ihoa ja lisätä kivuliaiden tulehdusten riskiä.

”Emätintä ei tarvitse puhdistaa ja ulkosynnyttimiäkin vain vähän”, Gunter sanoo.

Gynekologi paljasti myös itse eronneensa miehestä, joka kommentoi emättimensä hajua. Gunter kertoi, että hänen entinen poikaystävänsä oli vihjannut, ettei hänen emättimensä haissut normaalille.

Gunter selitti, että miehellä oli useita vikoja, mutta hän ei nähnyt niitä ennen kuin mies kommentoi hajua.

”Kun hän kertoi minulle, miten emättimeni voisi olla parempi, silloin palaset loksahtivat kohdalleen, että tämä on kontrollin muoto, jota miehet usein käyttävät”, Gunter toteaa.

Se on samalla tavalla kontrollitaktiikka kuin se, että miehet pyytävät kumppaniaan poistamaan kaiken häpykarvoituksensa.

”Onneksi olen oikealla tavalla varma emättimien asiantuntija ja koin lamppu syttyy -hetken ja jätin sen surkimuksen”, Gunter kertoo.

Mitä mieltä olet gynekologin mietteistä? Kerro se kommenteissa!

Lähde: The Independent