Ruoan mainitseminen ylipäänsä kannattaa, mutta tietyt syötävät toimivat muita paremmin. Sen lisäksi tiettyjen sanojen mainitseminen kannattaa.

Nettideittailu on nykyisin varsin yleinen tapa etsiä kumppania ja hyvän profiilin luominen on yhdenlainen taitolaji. Kaksi erillistä tutkimusta tarjoaa tähän apua paljastamalla, että omassa esittelyosiossa kannattaa puhua ruoasta tai käyttää tiettyjä sanoja.

Ensimmäisessä tutkimuksessa Zooskin tutkijat analysoivat 3 733 185 deittiprofiilia ja 364 609 566 ensimmäistä viestiä selvittääkseen, miten erilaisten ruokien ja ruokaan liittyvien lausahdusten mainitseminen vaikutti kanssakäymiseen nettideittailussa. Tämän lisäksi tutkijat tekivät kyselyn yli 7 000 sinkulle saadakseen näkemyksen siihen, miten ruoka ja deittailu risteävät.

Tutkimuksesta uutisoineen The Independentin mukaan Zooskin tutkijat saivat selville, että ruoan mainitseminen sekä tiettyjen ruokien tuominen esiin voi suuresti vaikuttaa onnistumiseen nettideittailussa. Tutkimuksen mukaan paras mainittava syötävä on guacamole, jonka mainitseminen lisää viestien saamista 144 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan nämä kymmenen syötävää ovat parhaimmat, jotka kannattaa mainita omassa profiilissa (suluissa se, kuinka paljon ne lisäävät saatujen viestien määrää):

Guacamole (144%), perunat (101%), suklaa (100%), salaatti (97%), sushi (93%), avokado (91%), pasta (75%), juusto (75%), kakku (72%) ja burgeri (68%). Koko listan syötävistä löydät täältä.

Pelkästään sen mainitseminen profiilissa, että on innokas kokkaamaan tai niin sanottu foodie, saa ihmiset lähettämään enemmän viestejä. Keskustelun aloittaminen ruoka-aiheesta ei kuitenkaan välttämättä ole hyvä idea.

”Suurimmaksi osaksi ruoan mainitseminen ensimmäisessä viestissä ei johda siihen, että saisi enemmän vastauksia”, Zooskin tutkijat totesivat.

”Mutta on kuitenkin poikkeuksia, joista yllättävin on munakoiso, jolla saa kymmenen prosenttia enemmän vastauksia kuin keskimäärin”, tutkijat kertoivat.

Puhu rakkaudesta tai hauskuudesta

Toinen tutkimus on perehtynyt siihen, miten erilaisten sanojen käyttäminen itsestään kertommiseen tarkoitetussa osiossa vaikuttaa omiin mahdollisuuksiin treffeille pääsyn kanssa. The Independentin mukaa Match.com-deittisivusto analysoi heidän menestyvimpien käyttäjiensä ”Minusta (About Me)”-osioita selvittääkseen, millä sanoilla on vaikutusta.

Tulokset vaihtelevat hieman sukupuolen perusteella: tutkimuksen mukaan naiset ovat taipuvaisempia lähtemään treffeille miesten kanssa, kenellä lukee esittelyosiossa sanat ”välittävä/huolehtiva” ja ”perhe”. Miehet sen sijaan kääntyvät niiden naisten puoleen, joiden profiilissa lukee sana ”helppo”.

The Independentin mukaan onnistavia sanoja kummallekin sukupuolelle ovat muun muassa musiikki, hauskuus, nauraminen ja kiltti. Kaikista suosituin sana on kuitenkin rakkaus.

Top 10 sanat naisten profiileihin:

1. Rakkaus

2. Hauskuus

3. Ystävät

4. Nauru

5. Perhe

6. Onnellinen

7. Kiltti

8. Rehellinen

9. Musiikki

10. Välittävä/huolehtiva

Top 10 sanat miesten profiileihin:

1. Rakkaus

2. Hauskuus

3. Rehellinen

4. Ystävät

5. Helppo

6. Nauru

7. Onnellinen

8. Musiikki

9. Kiva

10. Kiltti

Lähteet: The Independent, 1. tutkimus ja 2. tutkimus