Harrastuksista kertominen oman profiilin kuvauksessa voi parantaa omia mahdollisuuksia saada matcheja muiden deittisovelluksen käyttäjien kanssa.

Tietyt kuntoilumuodot ja urheilulajit lisäävät matchien määrää deittisovelluksissa, selviää kahdesta erillisestä tutkimuksesta. Deittisovellus Zooskin yli 7 000 käyttäjälle tehty kysely paljasti, että jos deittisovelluksen profiilissa mainitsee pilateksen, voi se tehostaa matchien määrää jopa 160 prosentilla, kertoo The Independent.

Kuntoilu ja liikunta on hyvästä kehollesi ja terveydellesi, mutta myös deittailulle, sillä kyselyn mukaan 65 prosenttia nettideittailijoista sanoi, että heille on tärkeää deittailla henkilöä, joka liikkuu säännöllisesti. Jos pilates ei kuitenkaan ole sinun juttusi, ei huolta; kyselyssä selvisi, että potkunyrkkeily, Zumba ja jooga mielletään myös melko viehättäväksi harrastuksiksi.

The Independent on kertonut toisesta tutkimuksestakin, jossa on perehdytty urheilulajien mainitsemisen vaikutukseen deittisovelluksessa Tinder-käyttäjien keskuudessa. Kuten Zooskin käyttäjille tehdyssä tutkimuksessa, myös tässä tutkimuksessa selvisi, että tietyt lajit lisäävät matsien saamisen todennäköisyyttä.

Golf Support -sivuston teettämässä kokeilussa luotiin Tinderiin naisen sekä miehen profiilit, jotka oli tarkoitettu vastakkaista sukupuolta oleville käyttäjille. Tutkimuksen aikana kumpaakin profiilia päivitettiin useita kertoja niin, että siinä mainittiin eri urheilulajeja, mutta muuten profiili pysyi samana.

Sekä nais- että miesprofiililla tutkijat tykkäsivät 200 ihmisestä sovelluksessa ja sitten jättivät profiilin Tinderiin pariksi päiväksi. Tuloksista ilmeni, että urheilun lisääminen kuvaukseen voi tuplata mahdollisuuden saada matcheja etenkin miesten kohdalla.

Miesprofiilit, jossa ei mainittu mitään urheilulajia, saivat keksimäärin 57 matchia parin päivän aikana, mutta urheilun mainitsevat profiilit saivat keskimäärin 94,2 matchia. The Independentin mukaan rugby osottautui kaikista viehättävämmäksi urheilulajiksi naisten mielestä ja tällä matceja syntyi 120 kokeilun aikana, kun taas toiseksi eniten matcheja sai painonnosto ja kolmanneksi golf.

Naisprofiililla matcheja miesten kanssa syntyi eniten, kun profiilissa mainittiin tanssiminen. The Independentin mukaan tällaisella profiililla matcheja tuli yhteensä 118.

Painonnosto oli myös suosittu naisprofiilin kohdalla ja sijoittui toiseksi ja voimistelu oli kolmanneksi suosituin. Naisprofiileissa rugbyn mainitseminen ei sen sijaan toiminut niin hyvin: rugbylla matcheja tuli 74, mikä on vähemmän kuin 88 matchia, jotka saatiin profiililla, jossa ei mainittu urheilulajia ollenkaan.

Lähde: The Indpendent (Zoosk-tutkimus), The Independent (Tinder-tutkimus)